Mustáros marhaszelet
Bevallom, nem volt időm az előkészületekre, ezért tartalmas, mégis egyszerű fogást kellett készítenem. Kedvenc hentesemnél sikerült gyönyörű marhahúst szereznem, így nem volt kérdéses, hogy mustáros marhaszelet lesz a vacsora. Hogy gyorsítsam az elkészítést, a húst nem pácoltam, a lepirítás után pedig kuktában főztem puhára 30 perc alatt. A végeredmény pompás, omlós, puha marhahús, a jól bevált rizzsel.
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
700 gmarhalábszár
2 dbvöröshagyma
mustár
borsó
só
marhahúsleves kocka
finomliszt
- A húst megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk. Az előkészített hússzeleteket mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk, majd az egyik felét mustárral megkenjük, a hússzeleteket egymásra rakjuk. Így a hússzeletek mindkét oldala mustáros lesz (kivéve a legelső szeletet).
- A vöröshagymát felaprítjuk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét felét hirtelen megpirítjuk. A hússzeleteket kuktába tesszük, a serpenyőben pedig megpirítjuk a vöröshagymát. Ha szükséges, még öntünk alá olajat. A pirított vöröshagymát is hozzáadjuk a hússzeletekhez.
- Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, lefedjük és 30 percig főzzük.
- Miután a hús megpuhult, kivesszük, a maradék levet pedig liszttel sűrítjük. Még pár percig főzzük és visszatesszük a húst.
- Rizzsel, burgonyapürével, krokettel is tálalhatjuk.
Forrás: Pečené, varené s Ivou
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS