TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Mustáros marhaszelet
Mustáros marhaszelet
Recept Mustáros marhaszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Bevallom, nem volt időm az előkészületekre, ezért tartalmas, mégis egyszerű fogást kellett készítenem. Kedvenc hentesemnél sikerült gyönyörű marhahúst szereznem, így nem volt kérdéses, hogy mustáros marhaszelet lesz a vacsora. Hogy gyorsítsam az elkészítést, a húst nem pácoltam, a lepirítás után pedig kuktában főztem puhára 30 perc alatt. A végeredmény pompás, omlós, puha marhahús, a jól bevált rizzsel.

TopPetra TopPetra    ·   17.8.2018

Mustáros marhaszelet

Bevallom, nem volt időm az előkészületekre, ezért tartalmas, mégis egyszerű fogást kellett készítenem. Kedvenc hentesemnél sikerült gyönyörű marhahúst szereznem, így nem volt kérdéses, hogy mustáros marhaszelet lesz a vacsora. Hogy gyorsítsam az elkészítést, a húst nem pácoltam, a lepirítás után pedig kuktában főztem puhára 30 perc alatt. A végeredmény pompás, omlós, puha marhahús, a jól bevált rizzsel.

15 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
700 g
marhalábszár
2 db
vöröshagyma
mustár
borsó
marhahúsleves kocka
finomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A húst megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk. Az előkészített hússzeleteket mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk, majd az egyik felét mustárral megkenjük, a hússzeleteket egymásra rakjuk. Így a hússzeletek mindkét oldala mustáros lesz (kivéve a legelső szeletet).
  2. A vöröshagymát felaprítjuk.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét felét hirtelen megpirítjuk. A hússzeleteket kuktába tesszük, a serpenyőben pedig megpirítjuk a vöröshagymát. Ha szükséges, még öntünk alá olajat. A pirított vöröshagymát is hozzáadjuk a hússzeletekhez.
  4. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, lefedjük és 30 percig főzzük.
  5. Miután a hús megpuhult, kivesszük, a maradék levet pedig liszttel sűrítjük. Még pár percig főzzük és visszatesszük a húst.
  6. Rizzsel, burgonyapürével, krokettel is tálalhatjuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása