Mustáros marhaszelet

Bevallom, nem volt időm az előkészületekre, ezért tartalmas, mégis egyszerű fogást kellett készítenem. Kedvenc hentesemnél sikerült gyönyörű marhahúst szereznem, így nem volt kérdéses, hogy mustáros marhaszelet lesz a vacsora. Hogy gyorsítsam az elkészítést, a húst nem pácoltam, a lepirítás után pedig kuktában főztem puhára 30 perc alatt. A végeredmény pompás, omlós, puha marhahús, a jól bevált rizzsel.

Hozzáadta:, 17.8.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mustáros marhaszelet

Hozzávalók

700 gmarhalábszár
2 dbvöröshagyma
mustár
borsó
marhahúsleves kocka
finomliszt

Elkészítés menete

  1. A húst megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk. Az előkészített hússzeleteket mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk, majd az egyik felét mustárral megkenjük, a hússzeleteket egymásra rakjuk. Így a hússzeletek mindkét oldala mustáros lesz (kivéve a legelső szeletet).
  2. A vöröshagymát felaprítjuk.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét felét hirtelen megpirítjuk. A hússzeleteket kuktába tesszük, a serpenyőben pedig megpirítjuk a vöröshagymát. Ha szükséges, még öntünk alá olajat. A pirított vöröshagymát is hozzáadjuk a hússzeletekhez.
  4. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, lefedjük és 30 percig főzzük.
  5. Miután a hús megpuhult, kivesszük, a maradék levet pedig liszttel sűrítjük. Még pár percig főzzük és visszatesszük a húst.
  6. Rizzsel, burgonyapürével, krokettel is tálalhatjuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou