TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Mustáros marhaszelet
Mustáros marhaszelet
Recept Mustáros marhaszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.7.2020

Mustáros marhaszelet

A kukta komolyan mondom, zseniális találmány! Nagyon meg tudja könnyíteni a folyamatokat, és ha időszűkében vagyok, akkor húsos fogásokhoz ezt használom. Legyen szó pörköltről, vagy akár ezekről a csodálatos mustáros marhahús szeletekről. Az előkészített húst már csak bele kell tenni, vízzel felönteni, hozzáadni még, ami kell, és gyakorlatilag kevesebb mint egy óra alatt megpuhul, készre párolódik. Szerző: Danka

25 perc
Elkészítés
65 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
marhahús szelet
2 db
nagyobb vöröshagyma
mustár
só ás őrölt bors
2 db
marhaleves kocka
búzafinomliszt
víz
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hússzeletek kb. 1 cm vastagok. Ezeket óvatosan, vékonyabbra klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, mindkét felét megkenjük a mustárral. Az előkészített hússzeleteket tányérra tesszük és legalább egy órát pihentetjük.
  2. A mustáros szeleteket lisztbe forgatjuk, majd kevés forró olajon mindjét oldalát hirtelen lepirítjuk. A lepirított hússzeleteket kuktába tesszük.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon lepirítjuk, rászórjuk a hússzeletekre. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje a hússzeleteket, hozzáadjuk a leveskockát, a kuktát lezárjuk és 45 percig pároljuk a húst.
  4. A hús megpuhul, a vízből finom, sűrű mártás keletkezik, de ha az állaga nem megfelelő, akkor tovább sűríthetjük. Ilyenkor kivesszük a hússzeleteket, a mártást sűrítjük, majd visszatesszük a húst. Pár percig tovább főzzük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása