Mustáros marhaszelet

Recept Mustáros marhaszelet

Hozzáadta: TopPetra, 4.7.2020

Kategória: Húsételek, Marhahús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A kukta komolyan mondom, zseniális találmány! Nagyon meg tudja könnyíteni a folyamatokat, és ha időszűkében vagyok, akkor húsos fogásokhoz ezt használom. Legyen szó pörköltről, vagy akár ezekről a csodálatos mustáros marhahús szeletekről. Az előkészített húst már csak bele kell tenni, vízzel felönteni, hozzáadni még, ami kell, és gyakorlatilag kevesebb mint egy óra alatt megpuhul, készre párolódik. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 4.7.2020

Kategória: Húsételek, Marhahús, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgmarhahús szelet
2 dbnagyobb vöröshagyma
mustár
só ás őrölt bors
2 dbmarhaleves kocka
búzafinomliszt
víz
olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hússzeletek kb. 1 cm vastagok. Ezeket óvatosan, vékonyabbra klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, mindkét felét megkenjük a mustárral. Az előkészített hússzeleteket tányérra tesszük és legalább egy órát pihentetjük.
  2. A mustáros szeleteket lisztbe forgatjuk, majd kevés forró olajon mindjét oldalát hirtelen lepirítjuk. A lepirított hússzeleteket kuktába tesszük.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon lepirítjuk, rászórjuk a hússzeletekre. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje a hússzeleteket, hozzáadjuk a leveskockát, a kuktát lezárjuk és 45 percig pároljuk a húst.
  4. A hús megpuhul, a vízből finom, sűrű mártás keletkezik, de ha az állaga nem megfelelő, akkor tovább sűríthetjük. Ilyenkor kivesszük a hússzeleteket, a mártást sűrítjük, majd visszatesszük a húst. Pár percig tovább főzzük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás