Mustáros sertésszelet

Kiadós, finom vacsora vagy ebéd az egész családnak. A mustáros sertésszelet a finom rántott hús kicsit megbolondított változata, amit a mustárral érünk el. A család szerint pompás, nagyon finom, és fejenként legalább két szeletet megesznek. Burgonyapürével, salátával tálalom, utána pedig nem marad más hátra, mint bezsebelni az elismerést. Szerintem megér egy próbát, a karajt pedig akár csirkemellre is cserélhetjük. Szerző: Marianka

Hozzáadta:, 2.3.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Mustáros sertésszelet

Hozzávalók

szeletelt sertéskaraj
só, bors
mustár
finomliszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A húst kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát mustárral megkenjük, majd klasszikus módon bepanírozzuk.%
  3. Forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, a felesleges olajat leitatjuk.
  4. Burgonyapürével tálaljuk.