Csirketallérok sajtos tésztában
Hozzáadva: 22.9.2017
A csirketallérok sajtos tésztában fő fogásnak és köretnek is tökéletesek! Titka a jó apróra vágott csirkemell, amit tojással, majonézzel, reszelt sajttal és fűszerekkel ízesítünk. A kapott masszából kis falatkákat – lepénykéket vagy tallérokat formázunk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Ha fő fogás, akkor köretnek főtt burgonyával és paradicsomos salátával kínálom, köretként pedig szinte bármihez illik.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
„Lusta háziasszonyok” csirkecombja. Nem kell órákig pácolni, csupán majonézzel megkenjük és már mehet is a sütőbe
Hozzáadva: 20.6.2018
A cím természetesen erős túlzás, mert manapság nem a lustaság végett szeretem a gyors fogásokat, hanem azért, mert mint minden ember, időhiánnyal szenvedek. Munka, gyerekek, háztartás, így a főzés próbálom minél hatékonyabbá tenni. A lusta háziasszonyok csirkecombja egy ilyen megoldás: a filézett csirkecombot sózom és borsozom, majonézzel megkenem, 30-40 perc alatt pedig készre sütöm. Amíg a hús sül, neki tudok látni a köret elkészítésének. Szerző: Triniti
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Nyári húsgolyó a vékony vonalakért
Hozzáadva: 15.8.2019
Rátaláltam egy isteni finom receptre, amit még a diétámba is be tudtam illeszteni. Nemes egyszerűséggel a nyári húsgolyók nevet kapta, ami még a vonalakat is védi. Az alapanyagok nem hizlalnak, hiszen csupán csirkemell, mozzarella, káposzta, tojás, és persze a fűszerek. Az alapanyagokat nagyon gyorsan eldolgozzuk (a csirkemellet ledaráltam), megformázzuk a húsgolyókat és készre sütjük. Szerző: Triniti
Előkészítés 25 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Lassan készült sörgulyás borjúból
Hozzáadva: 15.11.2020
Volt elég időm ahhoz, hogy valami tartalmasabbat készítsek a családnak. A borjúra esett a választásom, konkrétan a lassan készült sörgulyásra. Ezt a fogást legalább 4 órát kell főzni, kis lángon, így lesz a husi rendkívül puha, és így érnek össze a finom ízek. Köretnek tésztát, knédlit, zsemlegombócot, de akár burgonyapürét is válaszhatunk. A hús nagyon szaftos, friss kenyérrel is fogyasztani. Szerző: Danka
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE