TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Mustáros sertésszelet
Mustáros sertésszelet
Recept Mustáros sertésszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.10.2020

Mustáros sertésszelet

Finom vacsora a mindennapokra! Ha a husit vékonyra vágjuk, kiklopfoljuk, akkor a pirítással és főzéssel együtt nagyjából a husi fél óra alatt megpuhul és kész a tálalásra. A burgonyapüré sem nagy kihívás, és amíg a husi puhul, a burgonyát is el tudjuk kezdeni főzni. A mustáros sertésszelet nagy kedvenc, igazi klasszikus fogás. Szerző: Minerlaka

15 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
450 g
sertéskaraj
1 db
vöröshagyma
4 ev. kanál
mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint őrölt pirospaprika
50 ml
olaj
szükség szerint víz
ízlés szerint vörösbor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst megmossuk, felszeleteljük, a felesleged nedvességet felitatjuk.
  2. Óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk, mustárral megkenjük, majd forró olajon mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk.
  3. A megpirított hússzeleteket félretesszük. Az edényben megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. A megpirított vöröshagymára tesszük a megpirult hússzeleteket, kevés vízzel felöntjük, adhatunk hozzá száraz vörösbort is.
  4. Lefedjük és puhára főzzük. Szükség szerint még ízesíthetjük. A húst ismét kivesszük, a levet turmixgéppel selymessé dolgozzuk.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása