Mustáros sertésszelet

Recept Mustáros sertésszelet

Hozzáadta: TopPetra, 24.10.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom vacsora a mindennapokra! Ha a husit vékonyra vágjuk, kiklopfoljuk, akkor a pirítással és főzéssel együtt nagyjából a husi fél óra alatt megpuhul és kész a tálalásra. A burgonyapüré sem nagy kihívás, és amíg a husi puhul, a burgonyát is el tudjuk kezdeni főzni. A mustáros sertésszelet nagy kedvenc, igazi klasszikus fogás. Szerző: Minerlaka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 24.10.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

450 gsertéskaraj
1 dbvöröshagyma
4 ev. kanálmustár
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint őrölt pirospaprika
50 mlolaj
szükség szerint víz
ízlés szerint vörösbor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst megmossuk, felszeleteljük, a felesleged nedvességet felitatjuk.
  2. Óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk, mustárral megkenjük, majd forró olajon mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk.
  3. A megpirított hússzeleteket félretesszük. Az edényben megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. A megpirított vöröshagymára tesszük a megpirult hússzeleteket, kevés vízzel felöntjük, adhatunk hozzá száraz vörösbort is.
  4. Lefedjük és puhára főzzük. Szükség szerint még ízesíthetjük. A húst ismét kivesszük, a levet turmixgéppel selymessé dolgozzuk.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás