TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Nagyanyáink ribizlis-málnás süteménye
Nagyanyáink ribizlis-málnás süteménye
Recept Nagyanyáink ribizlis-málnás süteménye
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Engem mindig elvarázsolt az a szeretet, ahogy mamám készítette nekünk a finomságokat. Én még megérhettem azt, hogy ez elülső kertből szedegette nekünk a finom ribizlit, az édes málnát, majd pedig ezekből sütött jobbnál jobb finomságokat. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   12.6.2022

Nagyanyáink ribizlis-málnás süteménye

Engem mindig elvarázsolt az a szeretet, ahogy mamám készítette nekünk a finomságokat. Én még megérhettem azt, hogy ez elülső kertből szedegette nekünk a finom ribizlit, az édes málnát, majd pedig ezekből sütött jobbnál jobb finomságokat. Szerző: Petra

Alapanyagok

Tészta:

200 g
rétesliszt
150 g
vaj
150 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
6 g
sütőpor
1/2 kávéskanál
2 db
tojás

Kell még:

200 g
ribizli
200 g
málna
1 evőkanál
búzafinomliszt

Morzsa:

120 g
vaj
150 g
barnacukor
100 g
rétesliszt
50 g
darált mandula
csipet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A 25x25 cm-es sütőforma alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra kapcsoljuk.
  2. Elkészítjük a morzsát: a puha vajat a cukorral, liszttel, kevés sóval és mandulával eldolgozzuk, a morzsás állagú keveréket hűtőbe tesszük.
  3. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, tepsi méretűre nyújtjuk, tepsibe tesszük.
  4. Egyenletesen rászórjuk a friss gyümölcsöt. Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk, akkor azt a szórás előtt lisztbe forgatjuk – így nem ázik majd el a tésztánk.
  5. Rászórjuk a morzsát, majd nagyjából fél órát sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása