Nagyanyáink ribizlis-málnás süteménye

Recept Nagyanyáink ribizlis-málnás süteménye

Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Ribizli

KÜLDÖTT KÉPEK

Engem mindig elvarázsolt az a szeretet, ahogy mamám készítette nekünk a finomságokat. Én még megérhettem azt, hogy ez elülső kertből szedegette nekünk a finom ribizlit, az édes málnát, majd pedig ezekből sütött jobbnál jobb finomságokat. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Ribizli

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 grétesliszt
150 gvaj
150 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
6 gsütőpor
1/2 kávéskanál
2 dbtojás

Kell még:

200 gribizli
200 gmálna
1 evőkanálbúzafinomliszt

Morzsa:

120 gvaj
150 gbarnacukor
100 grétesliszt
50 gdarált mandula
csipet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A 25x25 cm-es sütőforma alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra kapcsoljuk.
  2. Elkészítjük a morzsát: a puha vajat a cukorral, liszttel, kevés sóval és mandulával eldolgozzuk, a morzsás állagú keveréket hűtőbe tesszük.
  3. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, tepsi méretűre nyújtjuk, tepsibe tesszük.
  4. Egyenletesen rászórjuk a friss gyümölcsöt. Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk, akkor azt a szórás előtt lisztbe forgatjuk – így nem ázik majd el a tésztánk.
  5. Rászórjuk a morzsát, majd nagyjából fél órát sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás