Nagyanyáink ribizlis-málnás süteménye

Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Ribizli
KÜLDÖTT KÉPEK
Engem mindig elvarázsolt az a szeretet, ahogy mamám készítette nekünk a finomságokat. Én még megérhettem azt, hogy ez elülső kertből szedegette nekünk a finom ribizlit, az édes málnát, majd pedig ezekből sütött jobbnál jobb finomságokat. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Ribizli
ALAPANYAGOK
Tészta:
200 grétesliszt
150 gvaj
150 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
6 gsütőpor
1/2 kávéskanálsó
2 dbtojás
Kell még:
200 gribizli
200 gmálna
1 evőkanálbúzafinomliszt
Morzsa:
120 gvaj
150 gbarnacukor
100 grétesliszt
50 gdarált mandula
csipetsó
- A 25x25 cm-es sütőforma alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra kapcsoljuk.
- Elkészítjük a morzsát: a puha vajat a cukorral, liszttel, kevés sóval és mandulával eldolgozzuk, a morzsás állagú keveréket hűtőbe tesszük.
- A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, tepsi méretűre nyújtjuk, tepsibe tesszük.
- Egyenletesen rászórjuk a friss gyümölcsöt. Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk, akkor azt a szórás előtt lisztbe forgatjuk – így nem ázik majd el a tésztánk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rybízový koláček s malinami našich babiček.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS