TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Nagymamám buktája (a régi szakácskönyvből)
Nagymamám buktája (a régi szakácskönyvből)
Recept Nagymamám buktája (a régi szakácskönyvből)
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Már gyerekként is odavoltam nagymamám receptjeiért, és még gyerekfejjel el kezdtem leírni ezeket a pompás recepteket. Mindezt egy öreg füzetbe, kézzel írva. Sokszor az volt az esti program, hogy mamával ültem a konyhában, ő diktálta, én pedig szorgosan jegyzeteltem. Pontosan ilyen recept nagymamám buktája, aminek az illatát még most is szinte érzem. Amikor készítem, mindig eszembe jut az öreg konyha, a régi vasból készült tűzhely, a jó sok tüzelőfa, és persze nagymamám.

Viki78    ·   29.9.2017

Nagymamám buktája (a régi szakácskönyvből)

Már gyerekként is odavoltam nagymamám receptjeiért, és még gyerekfejjel el kezdtem leírni ezeket a pompás recepteket. Mindezt egy öreg füzetbe, kézzel írva. Sokszor az volt az esti program, hogy mamával ültem a konyhában, ő diktálta, én pedig szorgosan jegyzeteltem. Pontosan ilyen recept nagymamám buktája, aminek az illatát még most is szinte érzem. Amikor készítem, mindig eszembe jut az öreg konyha, a régi vasból készült tűzhely, a jó sok tüzelőfa, és persze nagymamám.

Alapanyagok
500 g
liszt (finomliszt vagy rétesliszt)
30-50 g
cukor
50 g
margarin
1 db
tojás
20 g
élesztő
5 g
kb. 250 ml
tej
citromhéj, vaníliaaroma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet és a sót egy tálba szórjuk, elkeverjük, a közepére pedig mélyedést csinálunk. Ebbe a mélyedésbe morzsoljuk bele az élesztőt, hozzáadunk egy kevés cukrot és egy kevés tejet. Egy kevés liszttel elkeverjük és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ezalatt az élesztő felfut. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztává dolgozzuk (a tojást a tejjel elkevertem és úgy öntöttem hozzá).
  2. A tésztát egy órát kelesztjük.
  3. Egy tepsit kiolajozunk és olajos kézzel a tepsibe tesszük a megformázott buktákat.
  4. Még 15-20 percig kelesztjük, végül 200 fokon 25 – 35 percig sütjük.

Blogom Hankával: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása