Nagymamám foszlós kalácsa
Ha még nem ettetek igazán puha, omlós, foszlós, fonott kalácsot, akkor itt az ideje kipróbálni ezt a receptet. Húsvét, karácsony alkalmával is megállja a helyét, de a mindennapok tökéletes reggelije is lehet vajjal, lekvárral, egy bögre kakaóval. Szerző: Addy
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.4.2022
Kategória: Péksütemények, Karácsony, Ünnepek
ALAPANYAGOK
1/2 kgbúzafinomliszt
10 evőkanálcukor
2 dbtojás
csipetsó
20 gélesztő
100 golvasztott vaj
Kevés tej
Mazsola
- A lisztet, cukrot, sót, tojást morzsolt élesztőt tálba tesszük. Az olvasztott vajat elkeverjük nagyjából fél deci langyos tejjel, ezt is ráöntjük, rászórjuk a mazsolát, majd sima állagú tésztává gyúrjuk. Ha kell, akkor adhatunk még hozzá langyos tejet. A kapott tésztát lefedjük, egy órát kelesztjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Babiččina vánočka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Babičkina vianočka.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS