TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Nagymamám káposztás táskája
Nagymamám káposztás táskája
Recept Nagymamám káposztás táskája
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.5.2022

Nagymamám káposztás táskája

Mamám csehországi barátnőjétől leste el a receptet, mi pedig ahányszor csak mentünk, mindig ezt kértük.

Alapanyagok

Hozzávalók kb. 10 adaghoz:

500 g
rétesliszt
1 db
tojás
1,5 dl
tej
1/2 kávéskanál
1 kávéskanál
kristálycukor
1 dl
olaj

Élesztő:

1,5 dl
tej
1 kávéskanál
kristálycukor
25 g
élesztő

Töltelék:

1 kg
fejes káposzta
1 kávéskanál
1/2 kávéskanál
bors
1 db
vöröshagyma
2 evőkanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A töltelékkel kezdjük. A káposztát lereszeljük, sózzuk. Addig pihentetjük, amíg levet nem enged. Kinyomkodjuk, borsozzuk, az apróra vágott vöröshagymával együtt az olajon puhára pároljuk. Kihűtjük.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, olajat, tojást, tejet, élesztőt (hozzávalókat elkeverjük a langyos tejben, felfuttatjuk). Sima állagú tésztává gyúrjuk, lefedjük, 1 órát kelesztjük. A megkelt tésztából 10 kis gombócot készítünk, ezeket kilapítjuk, rákanalazzuk a tölteléket, becsomagoljuk, kívánt alakra formázzuk.
  3. További 20 percig pihentetjük, olajjal megkenjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Mielőtt a sütőbe tesszük, villával kibökdössük, majd aranyszínűre sütjük. Miután megsült, kevés olajjal ismét megkenjük, tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása