Nagymamám káposztás táskája

Recept Nagymamám káposztás táskája

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Mamám csehországi barátnőjétől leste el a receptet, mi pedig ahányszor csak mentünk, mindig ezt kértük.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Hozzávalók kb. 10 adaghoz:

500 grétesliszt
1 dbtojás
1,5 dltej
1/2 kávéskanál
1 kávéskanálkristálycukor
1 dlolaj

Élesztő:

1,5 dltej
1 kávéskanálkristálycukor
25 gélesztő

Töltelék:

1 kgfejes káposzta
1 kávéskanál
1/2 kávéskanálbors
1 dbvöröshagyma
2 evőkanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A töltelékkel kezdjük. A káposztát lereszeljük, sózzuk. Addig pihentetjük, amíg levet nem enged. Kinyomkodjuk, borsozzuk, az apróra vágott vöröshagymával együtt az olajon puhára pároljuk. Kihűtjük.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, olajat, tojást, tejet, élesztőt (hozzávalókat elkeverjük a langyos tejben, felfuttatjuk). Sima állagú tésztává gyúrjuk, lefedjük, 1 órát kelesztjük. A megkelt tésztából 10 kis gombócot készítünk, ezeket kilapítjuk, rákanalazzuk a tölteléket, becsomagoljuk, kívánt alakra formázzuk.
  3. További 20 percig pihentetjük, olajjal megkenjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Mielőtt a sütőbe tesszük, villával kibökdössük, majd aranyszínűre sütjük. Miután megsült, kevés olajjal ismét megkenjük, tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás