Nagymamám kuglófja

Nagymamám kuglóf receptje végtelenül egyszerű, és végtelenül finom! Imádom, ahogy a tésztájában váltakozik a világos és kakaós tészta, és azt is, hogy a tészta gyakorlatilag 10-15 perc alatt összeállítható. Nagymamám mindig felváltva öntötte bele a két tésztát a formába, és ezt a trükköt én is alkalmazom. A tetejét az elengedhetetlen porcukorral szórom meg, és jó vastagra szeletelve tálalom. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 8.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Nagymamám kuglófja

Hozzávalók

3 dbtojás
200 gkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
250 mlolaj
375 mltej
450 grétesliszt
1 csomagsütőpor
15 gkakaó

Elkészítés menete

  1. Nagymamám mielőtt hozzákezdett, minden hozzávalót előkészített, mert azt mondogatta, akkor lesz igazán jó, ha minden hozzávaló egyforma hőmérsékletű. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát ketté választjuk, majd az egyikhez hozzáadjuk az egy evőkanál tejben elkevert kakaót. Eldolgozzuk.
  3. A formát olajjal kikenjük, liszttel beszórjuk, majd egész egyszerűen felváltva beleöntjük a világos és kakaós tésztát.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 45 – 50 percig sütjük. Az elkészült kuglófot kivesszük a sütőből, kissé kihűtjük, kiforgatjuk a formából, tetejét pedig porcukorral megszórjuk.