TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Nagymamám legendás tejfölös süteménye. Fantasztikus édesség, ráadásul kezdő cukrászok is megbirkóznak vele.
Nagymamám legendás tejfölös süteménye. Fantasztikus édesség, ráadásul kezdő cukrászok is megbirkóznak vele.
Recept Nagymamám legendás tejfölös süteménye. Fantasztikus édesség, ráadásul kezdő cukrászok is megbirkóznak vele.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Isteni finomság! Kicsik és nagyok egyaránt imádják. Nagymamámtól tanultam a receptet, és bízom benne, hogy gyerekeimnek is tovább tudom adni.

TopPetra TopPetra    ·   27.12.2023

Nagymamám legendás tejfölös süteménye. Fantasztikus édesség, ráadásul kezdő cukrászok is megbirkóznak vele.

Isteni finomság! Kicsik és nagyok egyaránt imádják. Nagymamámtól tanultam a receptet, és bízom benne, hogy gyerekeimnek is tovább tudom adni.

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
200 g
vaj
150 g
porcukor
csipet
2-3 evőkanál
tej
1 db
tojás

Krém:

600 ml
tejföl
2 csomag
vaníliás pudingpor
150 g
kristálycukor
500 ml
tej
1 db
citrom héja és leve
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha, kockára vágott vajat, porcukrot, csipet sót, tojást. Tésztává dolgozzuk. A tésztát, ha túl tömény, 1-2 evőkanál tejjel tudjuk lágyítani. A tészta állaga a tojás méretétől is függ, ha túl kicsi a tojás, akkor tejre szükség van. A tészta akkor jó, ha rugalmas, puha, nyújtás közben pedig nem reped, nem törik.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük, legalább 30 percig pihentetjük.
  3. A tejből, pudingporból, cukorból sűrű pudingot főzünk. A pudingot fóliával lefedjük, kihűtjük. Amikor kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, két részre osztjuk. Mindegyiket tepsi méretűre nyújtjuk (20x30 cm). Az egyik tésztalapot kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd lefedjük a második tésztalappal.
  5. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Sütés közben figyeljük.
  6. A megsült tésztát kihűtjük. Miután kihűlt, a tetejét porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása