Nagymamám legjobb burgonyasalátája

Recept Nagymamám legjobb burgonyasalátája
KÜLDÖTT KÉPEK

Jó kis klasszikus az ünnepekre. Tökéletes köret, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgburgonya
7 dbcsemegeuborka
4 ev. kanálcsemegeuborka leve
1 ev. kanálmustár
120 mlmajonéz
60 mlnatúr joghurt
1/2 dblilahagyma
1 dbkisebb zeller
Só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Edénybe tesszük, sózzuk, hideg vízzel felöntjük, puhára főzzük.
  2. Leszűrjük, kihűtjük.
  3. A mustárt és uborka levét elkeverjük, ráöntjük a puha és kihűlt burgonyára. Elkeverjük, 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. A hagymát, zellert, csemegeuborkát apróra vágjuk, hozzáadjuk a burgonyához.
  5. A majonézt és joghurtot elkeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ráöntjük a burgonyára, elkeverjük, ízlés szerint még ízesíthetjük. Hűtőbe tesszük. Miután már jól lehűlt, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás