Nagymamám túrós buktája

Hozzáadta: TopPetra, 7.6.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Bukták, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Nagymamám túrós buktáját a gyerekeim kérésére készítettem el. Mikor a nagyihoz mentünk, akkor sokszor fogadta ezzel a csemetéket, és mindig sikerült úgy időzítenie, hogy mikor megérkeztünk, akkor a bukták még melegek, de már kézbe fokhatóak voltak. Szerencsére a receptet én is ellestem nagymamámtól és anyukámtól, és bízom benne, hogy a lányom is megtanulja elkészíteni.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.6.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Bukták, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
1 kgbúzafinomliszt
100 gkristálycukor
100 gvaj
42 gélesztő
csipet só
600 mltej (vagy szükség szerint)
2 dbegész tojás
Töltelék:
750 gtúró
200 gkristálycukor
3 csomagvaníliacukor
2 dbtojás
(ízlés szerint mazsola)
Szükségünk lesz még:
olaj a tepsi kikenéséhez és a buktákhoz
kevés tejjel felvert tojássárga
- A túrót a kristálycukorral és vaníliacukorral, valamint a felvert tojással elkeverjük. Ha szeretjük, akkor mazsolát és egy kevés rumot is adhatunk hozzá.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS