Nagyon finom csokis sütemény

Lágy tészta, tejszínhabos csokoládékrém, a tetején az elmaradhatatlan étcsokoládés öntettel. Isteni finomság, amivel mindenkit le lehet venni a lábáról. Ha néha rossz passzban vagyok, akkor ezzel a csokis finomsággal szoktam magam vigasztalni. Ez a módszer a család többi tagjánál is bevált. Kihűtve, esetleg egy gombóc fagylalttal biztos mosolyt csalunk vele bárki arcára. A nagyon finom csokis sütemény éppen ezért az egyik kedvenc édességem.

Hozzáadta:, 24.3.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Nagyon finom csokis sütemény

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
250 gporcukor
2 ev. kanálkakaó
70 mlolaj
30 mltej
350 grétesliszt
1 csomagsütőpor
Krém:
700 mlhabtejszín
70 gkristálycukor
150 gétcsokoládé
1 kv. kanálvanília aroma
1 ev. kanálrum
Tetejére:
150 gétcsokoládé
2 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. Egy 25 x 30 cm-es tepsit előkészítünk és sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kakaót. az olajat, a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát beleöntjük a tepsibe és 20 – 25 percig sütjük. A megsült tésztát két egyenlő részre vágjuk.
  3. A habtejszínt, cukrot, vanília aromát és a rumot felverjük. Addig dolgozzuk, amíg tejszínhabot nem kapunk. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kicsit lehűtjük, majd belekeverjük a tejszínhabba.
  4. Az egyik tésztát megkenjük a krémmel, elsimítjuk, majd lefedjük a másik tésztalappal. Megvárjuk, míg a krém és a tészta teljesen kihűl (én egy éjszakára hűtőbe tettem).
  5. A tetejét az olajjal felolvasztott csokoládéval meglocsoljuk. Jó étvágyat!