TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Nagyon finom csokis sütemény
Nagyon finom csokis sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   24.3.2017

Nagyon finom csokis sütemény

Lágy tészta, tejszínhabos csokoládékrém, a tetején az elmaradhatatlan étcsokoládés öntettel. Isteni finomság, amivel mindenkit le lehet venni a lábáról. Ha néha rossz passzban vagyok, akkor ezzel a csokis finomsággal szoktam magam vigasztalni. Ez a módszer a család többi tagjánál is bevált. Kihűtve, esetleg egy gombóc fagylalttal biztos mosolyt csalunk vele bárki arcára. A nagyon finom csokis sütemény éppen ezért az egyik kedvenc édességem.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
250 g
porcukor
2 ev. kanál
kakaó
70 ml
olaj
30 ml
tej
350 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Krém:

700 ml
habtejszín
70 g
kristálycukor
150 g
étcsokoládé
1 kv. kanál
vanília aroma
1 ev. kanál
rum

Tetejére:

150 g
étcsokoládé
2 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy 25 x 30 cm-es tepsit előkészítünk és sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kakaót. az olajat, a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát beleöntjük a tepsibe és 20 – 25 percig sütjük. A megsült tésztát két egyenlő részre vágjuk.
  3. A habtejszínt, cukrot, vanília aromát és a rumot felverjük. Addig dolgozzuk, amíg tejszínhabot nem kapunk. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kicsit lehűtjük, majd belekeverjük a tejszínhabba.
  4. Az egyik tésztát megkenjük a krémmel, elsimítjuk, majd lefedjük a másik tésztalappal. Megvárjuk, míg a krém és a tészta teljesen kihűl (én egy éjszakára hűtőbe tettem).
  5. A tetejét az olajjal felolvasztott csokoládéval meglocsoljuk. Jó étvágyat!

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept