Nagyon gyors banános tekercs

Recept Nagyon gyors banános tekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

A nagyon gyors banános tekercs az egyik kedvenc gyorsan elkészíthető süteményeim közé tartozik. Manapság a piskótatészta elkészítése sem időigényes, főleg ha van kéznél egy jó kézi robotgép. A csokoládéöntetet Nutellával helyettesítettem, az otthon talált érett banán héját lehúztam, az öntetet pedig azalatt készítettem el, amíg a tészta sült. Talán sütési időn kívül a legtovább az tartott, amíg a feltekert piskótatészta megszáradt. Isteni édesség kávéhoz, de vendégváró édességnek is megállja a helyét.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt

Öntet:

200 gporcukor
2 ev. kanálcitromlé
2 ev. kanálvíz (szükség szerint)
1 ev. kanálkakaó

Továbbá szükségünk lesz:

Nutella
banán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Végül óvatosan belekeverjük a réteslisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsi aljára tesszük, elegyengetjük. Minél nagyobb a tepsi, annál vékonyabb lesz a kapott tészta. A süteménytésztát 200 fokon aranyszínűre sütjük.
  2. A tésztát kivesszük a tepsiből és nedves kendővel felcsavarjuk. Megvárjuk, míg kihűl.
  3. A kihűlt tésztát kitekerjük, megkenjük Nutellával, a szélére 1-2 banánt teszünk (amennyi elfér) és ismét felcsavarjuk. A Nutellás-banános tekercs tetejét az öntettel meglocsoljuk.
  4. Az öntethez a cukrot és a citromlevet sűrűsödésig keverjük (ha túl sűrű, akkor vízzel hígíthatjuk. Ilyenkor a vizet csak csepegtetjük, és addig, amíg el nem érjük a kívánt állagot).
  5. Egy kevés öntetet félreteszünk, hozzáadjuk a kakaót, elkeverjük és ezzel is díszítjük a roládot.
  6. Miután az öntet megkötött, a kész tekercset éles késsel felvágjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás