TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Nagyon gyors karamellás szelet
Nagyon gyors karamellás szelet
Recept Nagyon gyors karamellás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   19.10.2016

Nagyon gyors karamellás szelet

A minap sikerült beszereznem 1 doboz tejkaramellt, és ezt használtam fel a sütemény elkészítéséhez. Ha van otthon tejkaramell, akkor ez a sütemény tényleg egy nagyon gyors karamellás szelet – kézi robotgéppel a tojásfehérjéből készült hab is pillanatok alatt kész. Az elkészítése nagyon egyszerű, szerintem bárki belevághat. A süteményt már sűrített tejből is készítettem – ilyenkor előző nap este a sűrített tejet (konzervben) forrásba lévő vízbe tettem, 3 órát főztem, és kb. 30 percenként kicsit megforgattam, másnap pedig belevágtam a sütemény elkészítésébe. Bár ilyenkor a tejkaramell elkészítése kissé időigényesebb, mégis megéri, a család gyorsan lecsapott a kész karamellás szeletre, és szinte pillanatok alatt elfogyott.

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

6 db
tojás fehérjéje
250 g
cukor
250 g
darált dió
2 ev. kanál
rétesliszt

Krémhez:

1 konzerv
tejkaramell
250 g
vaj

Tetejére:

200 g
csokoládé
1 evőkanál vaj
darált dió és reszelt csokoládé a tetejére, szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások fehérjéjét kézi robotgéppel habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és tovább dolgozzuk. A végén egy fényes habot kell, hogy kapjunk, amibe egy szilikonlapáttal óvatosan belekeverjük a darált diót és a lisztet.
  2. A tésztát egy kb. 21 x 36 cm méretű, zsiradékkal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük. A tésztát elegyengetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A kész tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. Előkészítjük a tejkaramellt (ha van időnk és csak sűrített tejünk van, akkor belekezdhetünk a sűrített tej főzésébe / karamellizálásába).
  4. A tejkaramellhez hozzáadjuk a puha vajat és kézi robotgéppel eldolgozzuk. Egy lágy krémet kapunk, amit ráteszünk a tésztára. Szépen elsimítjuk és betesszük a hűtőszekrénybe, amíg a krém meg nem dermed.
  5. Miután a krém megdermedt, olvasztott csokoládéval (amit vajjal elkevertünk) meglocsoljuk.
  6. A csokoládét egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejét darált dióval és reszelt csokoládéval megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása