Hagymás-szalonnás kelt kifli
Hozzáadva: 5.2.2017
A hagymás-szalonnás kelt kiflik egy kis változatosságot vittek az amúgy isteni, otthon készített péksütemények tárházába. Az elkészítésük nagyon egyszerű, csak kelt tésztára van szükségünk, amit egy kis hagymával és reszelt sajttal bolondítunk meg. A kész kifliket szalonnába csomagoljuk, majd a kis kifliket készre sütjük. Melegében, frissen is nagyon finom, de egy jó kis joghurtos-fokhagymás-újhagymás öntettel egyszerűen verhetetlen. Legközelebb leveles tésztából is elkészítem, de addig még sok időnek kell eltelnie, mert egyenlőre mindenki emlékszik a hagymás-szalonnás kelt kifli verhetetlen ízére.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Egyszerű, sós töltött palacsinta
Hozzáadva: 26.3.2020
Akár vacsorának, akár vendégvárónak is tökéletes a sós, töltött palacsinta. Aki készített már palacsintát, annak a tészta sütése, palacsinta elkészítése nem fog gondot okozni. A palacsinták megtöltése már gyerekjáték, innentől kezdve pedig már csak fel kell csavarni, fóliába csomagolni, jól lehűteni, majd fogyasztani. Igazi finomság! A legjobb, hogy a feltétet mindenki saját ízlése szerint igazíthatja. Szerző: Triniti
Előkészítés 35 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Ízletes tojásos krém, kicsit másképp
Hozzáadva: 23.1.2017
Ha nincs sok időm, mégis fel szeretném dobni a vacsorát és nem megszokottat tálalni, akkor ezt az ízletes tojásos krémet készítem, ami kicsit eltér az eddig ismerttől és kóstolttól. Az alapanyagok között nincs semmi különleges, mégis a pirított hagyma a sült virslivel teszi igazán különlegessé ezt a kencét. Pirítósra kenve, egy kis reszelt sajttal megszórva igazi különlegesség. Én anyukám savanyított uborkájával tálalom, és nagy szerencsém van, hogy a családom is szereti. Ha nincs otthon uborka, akkor bármilyen zöldség megteszi, egy kis roppanós répával, paprikával, vagy éppen jégsalátával is isteni.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Sonkával és sajttal töltött sós tekercs
Hozzáadva: 31.12.2019
Ha vendégváró falaton gondolkodunk, akkor bizony megtaláltuk a tökéletes megoldást! Ez bizony nem más, mint a sós tekercs. Én kétféle tésztát készítettem, egy spenóttal ízesítettet, és egy indiai ízvilágot tükrözőt (a tésztába még chutney szószt tettem, jó fűszereset). A megsült tésztát már csak fel kell csavarni, kihűteni, majd megtölteni a klasszikus töltelékekkel. Én maradtam a jól bevált natúr krémsajt és túró keverékénél, finom sonkánál és a reszelt sajtnál. Jó étvágyat!
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE