Nápolyi golyók – sütés nélkül

Recept Nápolyi golyók – sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Nagyon szeretem a nápolyit, az egyik hatalmas kedvenc pedig a Moments nápolyi, régi nevén Horalky. Azért is szeretem, mert számos ízesítéssel lehet kapni, ennek köszönhetően pedig akár többféle nápolyi golyót tudok készíteni. Ezek a falatnyi, dióba vagy mogyoróba forgatott golyók tökéletesen illeszkednek a karácsony hangulatához. Legutóbb kókuszos nápolyiból készítettem, de a mogyorós és tökéletesen megfelel. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

250 gvaj
150 gporcukor
8 db Momentsnápolyi (Horalky, 50 g-os)
3 ev. kanálkakaó
100 gmogyoró
4 ev. kanálrum
darált dió vagy mogyoró forgatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A puha vajat a porcukorral habosra verjük. Kézi robotgéppel dolgoztam.
  2. Hozzáadjuk a ledarált vagy apróra tört nápolyit, a kakaót és az aprított mogyorót.
  3. Hozzáadjuk a rumot, elkeverjük.
  4. A masszából golyókat formázunk, darált dióba vagy darált mogyoróba forgatjuk, papír kosárkába tesszük és hűtőben pihentetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás