TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Nápolyis sajttorta
Nápolyis sajttorta
Recept Nápolyis sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.2.2022

Nápolyis sajttorta

A nápolyi az egyik nagy kedvencem. Szinte bármelyik jöhet, akármilyen finom ízesítéssel. Nem utolsósorban pedig akár sajttorta készítéséhez is használhatjuk.

30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Kekszes alap

130 g
háztartási keksz
1 db
Moments nápolyi
80 g
vaj
Töltelék
500 g
lágy túró
200 g
natúr krémsajt
200 g
tejföl
2 db
tojás
4 db
Moments nápolyi
25 g
mogyoróvaj
25 g
mogyoró (sótlan)
2 ev. kanál
búzafinomliszt
50 g
porcukor
50 g
étcsokoládé
50 g
tejcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszes alaphoz a kekszet és nápolyit porrá törjük, a puha vajjal alaposan eldolgozzuk. 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt forma aljára tesszük, 180 fokon 8-10 percig sütjük.
  2. A túrót, krémsajtot, tejfölt kikeverjük, a tojást is beledolgozzuk.
  3. A két típusú csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd a mogyoróvajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot is, eldolgozzuk.
  4. A mogyoróvajas-csokis alaphoz hozzáadjuk a porrá tört nápolyit, elkeverjük, majd a két masszát (mogyorós-csokis és túrós) egységes krémmé keverjük.
  5. A krémet a kekszes alapra pakoljuk, elegyengetjük, 155 fokos sütőben 45 percig sütjük. A sütő aljára egy bögre vizet teszünk.
  6. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját lenyitjuk, így hagyjuk kihűlni. Amikor már kellően kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.
  7. A tetejét ízlés szerint olvasztott csokival, nápolyival, mogyoróval díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása