Nápolyis sajttorta

Recept Nápolyis sajttorta
KÜLDÖTT KÉPEK

A nápolyi az egyik nagy kedvencem. Szinte bármelyik jöhet, akármilyen finom ízesítéssel. Nem utolsósorban pedig akár sajttorta készítéséhez is használhatjuk.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kekszes alap

130 gháztartási keksz
1 dbMoments nápolyi
80 gvaj
Töltelék
500 glágy túró
200 gnatúr krémsajt
200 gtejföl
2 dbtojás
4 dbMoments nápolyi
25 gmogyoróvaj
25 gmogyoró (sótlan)
2 ev. kanálbúzafinomliszt
50 gporcukor
50 gétcsokoládé
50 gtejcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszes alaphoz a kekszet és nápolyit porrá törjük, a puha vajjal alaposan eldolgozzuk. 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt forma aljára tesszük, 180 fokon 8-10 percig sütjük.
  2. A túrót, krémsajtot, tejfölt kikeverjük, a tojást is beledolgozzuk.
  3. A két típusú csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd a mogyoróvajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot is, eldolgozzuk.
  4. A mogyoróvajas-csokis alaphoz hozzáadjuk a porrá tört nápolyit, elkeverjük, majd a két masszát (mogyorós-csokis és túrós) egységes krémmé keverjük.
  5. A krémet a kekszes alapra pakoljuk, elegyengetjük, 155 fokos sütőben 45 percig sütjük. A sütő aljára egy bögre vizet teszünk.
  6. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját lenyitjuk, így hagyjuk kihűlni. Amikor már kellően kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.
  7. A tetejét ízlés szerint olvasztott csokival, nápolyival, mogyoróval díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás