TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Narancsos-csokoládés tésztakoszorúk
Narancsos-csokoládés tésztakoszorúk
Recept Narancsos-csokoládés tésztakoszorúk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.2.2020

Narancsos-csokoládés tésztakoszorúk

Ha ennétek valami édeset és finomat, akkor a narancsos-csokis tésztakoszorúk remek választás! A narancshéjtól eszméletlenül finom, a csokoládés a puha, lágy, levegős tésztában csak növeli az élvezetet! A csokoládéval és narancshéjjal gazdagított kelt tésztából készült koszorúk mindenkit levesznek a lábukról!

50 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
finomliszt
50 g
puha vaj
50 ml
olaj
100 g
kristálycukor
21 g
friss élesztő (fél kocka)
3 db
tojássárga
125 ml
langyos tej
125 g
lágy túró
1 db
narancs reszelt héja
100 g
csokoládé
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: a tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjunk egy kanál cukrot, felfuttatjuk, majd elkeverjük a többi hozzávalóval: liszt, vaj, olaj, cukor, tojássárga, túró, reszelt narancshéj, apróra vágott csokoládé.
  2. A tésztát lefedjük és legalább egy órát kelesztjük. A kelesztést követően a tésztát 1.5-2 cm vastagra nyújtjuk, majd kivágjuk a koszorúkat – ehhez egy nagyobb és kisebb pogácsaszaggatót használtam, de poharakat is használhatunk.
  3. A kis tésztakoszorúkat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, bőven hagyunk helyet a korongok közt, majd fóliával letakarjuk és még egy órát pihentetjük.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, majd amíg még forró, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása