Narancsos-csokoládés tésztakoszorúk

Recept Narancsos-csokoládés tésztakoszorúk
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha ennétek valami édeset és finomat, akkor a narancsos-csokis tésztakoszorúk remek választás! A narancshéjtól eszméletlenül finom, a csokoládés a puha, lágy, levegős tésztában csak növeli az élvezetet! A csokoládéval és narancshéjjal gazdagított kelt tésztából készült koszorúk mindenkit levesznek a lábukról!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gfinomliszt
50 gpuha vaj
50 mlolaj
100 gkristálycukor
21 gfriss élesztő (fél kocka)
3 dbtojássárga
125 mllangyos tej
125 glágy túró
1 dbnarancs reszelt héja
100 gcsokoládé
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a tésztát: a tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjunk egy kanál cukrot, felfuttatjuk, majd elkeverjük a többi hozzávalóval: liszt, vaj, olaj, cukor, tojássárga, túró, reszelt narancshéj, apróra vágott csokoládé.
  2. A tésztát lefedjük és legalább egy órát kelesztjük. A kelesztést követően a tésztát 1.5-2 cm vastagra nyújtjuk, majd kivágjuk a koszorúkat – ehhez egy nagyobb és kisebb pogácsaszaggatót használtam, de poharakat is használhatunk.
  3. A kis tésztakoszorúkat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, bőven hagyunk helyet a korongok közt, majd fóliával letakarjuk és még egy órát pihentetjük.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, majd amíg még forró, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás