Narancsos karácsonyi csillagok

Finom illatok, szép formák, még finomabb ízek. Ezeknek mind eleget tesznek a narancsos karácsonyi csillagok. Pompásan mutatnak az asztalon, a fehér és sötét csokoládé pompásan mutat a csillagokon! Díszítéshez kandírozott narancsot választottam még, ha pedig luxus irányba szeretnénk elvinni a desszertet, akkor aranyszínű ehető díszekkel is megszórhatjuk. Jó készülődést!

Hozzáadta:, 5.12.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Narancsos karácsonyi csillagok

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
170 gmargarin vagy vaj
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
csipet só
1 ev. kanálnarancsszirup
3 ev. kanálnarancslé
300 gbúzafinomliszt
Kell még:
narancslekvár töltéshez
fehér csokoládé bevonáshoz
kandírozott narancs díszítéshez
csokiöntet díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tészta állagúvá dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Lisztes felületen 1.5 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a csillagokat (4 cm átmérőjű formát használtam).
  3. A csillagokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 175 fokon 10-12 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, két csillagot lekvárral tapasztunk össze, olvasztott fehér csokoládéba mártjuk, tetejét kandírozott naranccsal és csokiöntettel díszítjük.

Forrás: Pečené, varené s Ivou