Narancsos karácsonyi csillagok

Recept Narancsos karácsonyi csillagok
KÜLDÖTT KÉPEK

Finom illatok, szép formák, még finomabb ízek. Ezeknek mind eleget tesznek a narancsos karácsonyi csillagok. Pompásan mutatnak az asztalon, a fehér és sötét csokoládé pompásan mutat a csillagokon! Díszítéshez kandírozott narancsot választottam még, ha pedig luxus irányba szeretnénk elvinni a desszertet, akkor aranyszínű ehető díszekkel is megszórhatjuk. Jó készülődést!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

170 gmargarin vagy vaj
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
csipet só
1 ev. kanálnarancsszirup
3 ev. kanálnarancslé
300 gbúzafinomliszt

Kell még:

narancslekvár töltéshez
fehér csokoládé bevonáshoz
kandírozott narancs díszítéshez
csokiöntet díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tészta állagúvá dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Lisztes felületen 1.5 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a csillagokat (4 cm átmérőjű formát használtam).
  3. A csillagokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 175 fokon 10-12 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, két csillagot lekvárral tapasztunk össze, olvasztott fehér csokoládéba mártjuk, tetejét kandírozott naranccsal és csokiöntettel díszítjük.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás