TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Narancsos szelet
Narancsos szelet
Recept Narancsos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.5.2022

Narancsos szelet

A sütemény isteni! Akár ünnepekre is készíthetjük. Az ízük finomabb, mint ahogy kinéznek :)

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Kb. 30 adaghoz:

15 db
tojás
21 evőkanál
kristálycukor
18 evőkanál
rétesliszt
6 evőkanál
víz
2 evőkanál
kakaó
csipet
sütőpor

Töltelék:

500 ml
tej
3,5 evőkanál
keményítő
1 csomag
vaníliacukor
200 g
porcukor
250 g
vaj

Szirup:

150 ml
narancsszörp (pl. Sunquick)
100 ml
rum
250 ml
víz

Kell még:

100 g
csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kakaós piskótához 5 tojásfehérjét habbá verünk, hozzáadunk 7 kanál cukrot, 5 tojássárgát, 2 kanál vizet, 6 evőkanál lisztet kevés sütőporral elkeverve, majd 1 kanál kakaót. A tésztát 32x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy készítünk még egy lap kakaós piskótát.
  2. A világos piskótát is elkészítjük az előzőhöz hasonlóan, de nem adunk hozzá kakaót.
  3. 500 ml tejet elkeverjük a keményítővel, vaníliacukorra, porcukorral. Sűrű kását főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük, ebbe dolgozzuk bele kis adagokban a krémet.
  4. A narancsszörpöt, rumot, vizet elkeverjük.
  5. A kakaós piskótát megkenjük a töltelék felével, rátesszük a világos piskótát, rálocsoljuk a narancsos szirupot, megkenjük a maradék krémmel, lefedjük a kakaós piskótával.
  6. A tetejét csokiöntettel díszítjük. Hűtőbe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, felszeletlejük, tálaljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blažena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása