Narancsos szelet zselatinnal

Recept Narancsos szelet zselatinnal

Hozzáadta: TopPetra, 12.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ünnepekre narancsos szeletet készítettem. A végeredményt mindenki megdícsérte. Szerző: Petra H.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 12.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
130 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
5 ev. kanálolaj
170 gbúzafinomliszt

Narancsos töltelék:

1 liternarancsdzsúsz
3 csomagvanília ízű pudingpor
3 ev. kanálkristálycukor
125 gvaj
3 csomagnarancsos piskótatallér

Narancsos hab:

2 csomagnarancsos gyümölcskocsonya (Dr. Oetker)
250 mlvíz
400 mlhabtejszín
150 gnatúr joghurt
Ízlés szerint cukor

Pomerančové želatina:

1 csomagnarancsos gyümölcskocsonya
250 mlvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgát a vaníliacukorral és olajjal felverjük, majd elkeverjük a tojásfehérje habbal. Beleforgatjuk a finomlisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokos sütőben készre sütjük.
  2. A narancsdzsúszból, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. Amíg még forró, belekeverjük a vajat. A pudingot ráöntjük a tészta tetejére, majd rárakjuk a narancsos piskótatallért.
  3. A zselét a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük a megfelelő mennyiségű folyadékkal. A habtejszínt felverjük, a feloldott zseléport a joghurttal elkeverjük, a tejszínhabbal elkeverjük, ízlés szerint még cukrot is adhatunk hozzá. A kapott krémet rákanalazzuk a piskótatallérok tetejére.
  4. A zselatinhoz a port vízbe tesszük, felmelegítjük, majd amikor felolvadt, ráöntjük a megdermedt narancsos krém tetejére. Kihűtjük, díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás