TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Narancsos szelet zselatinnal
Narancsos szelet zselatinnal
Recept Narancsos szelet zselatinnal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ünnepekre narancsos szeletet készítettem. A végeredményt mindenki megdícsérte. Szerző: Petra H.

TopPetra TopPetra    ·   12.12.2021

Narancsos szelet zselatinnal

Ünnepekre narancsos szeletet készítettem. A végeredményt mindenki megdícsérte. Szerző: Petra H.

Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
130 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
5 ev. kanál
olaj
170 g
búzafinomliszt

Narancsos töltelék:

1 liter
narancsdzsúsz
3 csomag
vanília ízű pudingpor
3 ev. kanál
kristálycukor
125 g
vaj
3 csomag
narancsos piskótatallér

Narancsos hab:

2 csomag
narancsos gyümölcskocsonya (Dr. Oetker)
250 ml
víz
400 ml
habtejszín
150 g
natúr joghurt
Ízlés szerint cukor

Pomerančové želatina:

1 csomag
narancsos gyümölcskocsonya
250 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgát a vaníliacukorral és olajjal felverjük, majd elkeverjük a tojásfehérje habbal. Beleforgatjuk a finomlisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokos sütőben készre sütjük.
  2. A narancsdzsúszból, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. Amíg még forró, belekeverjük a vajat. A pudingot ráöntjük a tészta tetejére, majd rárakjuk a narancsos piskótatallért.
  3. A zselét a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük a megfelelő mennyiségű folyadékkal. A habtejszínt felverjük, a feloldott zseléport a joghurttal elkeverjük, a tejszínhabbal elkeverjük, ízlés szerint még cukrot is adhatunk hozzá. A kapott krémet rákanalazzuk a piskótatallérok tetejére.
  4. A zselatinhoz a port vízbe tesszük, felmelegítjük, majd amikor felolvadt, ráöntjük a megdermedt narancsos krém tetejére. Kihűtjük, díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása