Narancsos-vajas kosárkák karácsonyra

Recept Narancsos-vajas kosárkák karácsonyra
KÜLDÖTT KÉPEK

Szeretem az egyszerű dolgokat, és ennek ez a narancsos-vajas tészta is tökéletes példája. Az egyszerű tésztát jól le kell hűteni, majd ez kerül bele az előkészített kis formákba. Nekem a kosarakra esett a választásom, mert szerintem ezeket egyszerűen fel lehet díszíteni. Kedvencem a lekvár és a cukros tojásfehérje hab, gőzfürdő felett habbá verve.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

140 gvaj
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojássárga
250 gbúzafinomliszt
50 gporcukor
1 kv. kanálnarancshéj reszelve

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A narancs héját lereszeljük, előtte természetesen a narancsot alaposan megmossuk.
  2. A szobahőmérsékletű vajat, átszitált porcukrot, tojássárgát és vaníliacukrot tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és tészta állagúra gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, majd a formákat megtöltjük a tésztával.
  4. A kis formákat tepsire tesszük, 170 fokon kb. 7 percig sütjük – ez függ a tészta vastagságától is.
  5. A megsült süteményeket kedvünkre díszíthetjük, pl. lekvárral és gőzfürdő felett habbá vert cukros tojásfehérjével.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás