TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Narancsos-vajas kosárkák karácsonyra
Narancsos-vajas kosárkák karácsonyra
Recept Narancsos-vajas kosárkák karácsonyra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.11.2020

Narancsos-vajas kosárkák karácsonyra

Szeretem az egyszerű dolgokat, és ennek ez a narancsos-vajas tészta is tökéletes példája. Az egyszerű tésztát jól le kell hűteni, majd ez kerül bele az előkészített kis formákba. Nekem a kosarakra esett a választásom, mert szerintem ezeket egyszerűen fel lehet díszíteni. Kedvencem a lekvár és a cukros tojásfehérje hab, gőzfürdő felett habbá verve.

10 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
140 g
vaj
1 csomag
vaníliacukor
2 db
tojássárga
250 g
búzafinomliszt
50 g
porcukor
1 kv. kanál
narancshéj reszelve
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A narancs héját lereszeljük, előtte természetesen a narancsot alaposan megmossuk.
  2. A szobahőmérsékletű vajat, átszitált porcukrot, tojássárgát és vaníliacukrot tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és tészta állagúra gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, majd a formákat megtöltjük a tésztával.
  4. A kis formákat tepsire tesszük, 170 fokon kb. 7 percig sütjük – ez függ a tészta vastagságától is.
  5. A megsült süteményeket kedvünkre díszíthetjük, pl. lekvárral és gőzfürdő felett habbá vert cukros tojásfehérjével.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása