Narancsos-vajas kosárkák karácsonyra

Hozzáadta: TopPetra, 9.11.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Szeretem az egyszerű dolgokat, és ennek ez a narancsos-vajas tészta is tökéletes példája. Az egyszerű tésztát jól le kell hűteni, majd ez kerül bele az előkészített kis formákba. Nekem a kosarakra esett a választásom, mert szerintem ezeket egyszerűen fel lehet díszíteni. Kedvencem a lekvár és a cukros tojásfehérje hab, gőzfürdő felett habbá verve.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.11.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
140 gvaj
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojássárga
250 gbúzafinomliszt
50 gporcukor
1 kv. kanálnarancshéj reszelve
- A narancs héját lereszeljük, előtte természetesen a narancsot alaposan megmossuk.
- A szobahőmérsékletű vajat, átszitált porcukrot, tojássárgát és vaníliacukrot tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és tészta állagúra gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, majd a formákat megtöltjük a tésztával.
- A kis formákat tepsire tesszük, 170 fokon kb. 7 percig sütjük – ez függ a tészta vastagságától is.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS