Narancszselé bonbon

Hozzáadta: TopPetra, 26.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek
A házi, cukros, édes zselébonbonok pici, falatnyi ehető „ékszerek”, amit a gyerekek nagyon szeretnek. A narancszselé bonbon narancsléből készül. A narancslé lehet frissen facsart vagy akár bolti narancslé, mindkettőt használhatjuk. Hogy szép színe legyen, egy kevés ételfestékkel dobtam fel a masszát, de akár elhagyhatjuk ezt a lépést. A zselé puha, édes, cukorba forgatva pedig nagyon jól mutat! Szerző: Triniri
Hozzáadta: TopPetra, 26.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- A zselatint 100 ml narancslébe szórjuk és megvárjuk, míg megszívja magát a folyadékkal.
- A forró narancsos-cukros keverékhez hozzáadjuk a narancslébe áztatott zselatinport. Citrom- vagy narancsaromával ízesítjük, a színét ételfestékkel érjük el. Ismét elkeverjük, majd óvatosan beleöntjük a szilikon formába. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, másnap reggel kivesszük a formából és kristálycukorba forgatjuk.
*TIPP: Glükózszirupot többnyire nagy kiszerelésben lehet kapni. Ha ez a megoldás nem szimpatikus, akkor érdemes glükózt venni, amiből otthon sűrű, mézszerű szirupot főzünk. Ha nem tudunk glükózszirupot vásárolni, a kukoricaszirup is megfelel.