TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Narancszselé bonbon
Narancszselé bonbon
Recept Narancszselé bonbon
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A házi, cukros, édes zselébonbonok pici, falatnyi ehető „ékszerek”, amit a gyerekek nagyon szeretnek. A narancszselé bonbon narancsléből készül. A narancslé lehet frissen facsart vagy akár bolti narancslé, mindkettőt használhatjuk. Hogy szép színe legyen, egy kevés ételfestékkel dobtam fel a masszát, de akár elhagyhatjuk ezt a lépést. A zselé puha, édes, cukorba forgatva pedig nagyon jól mutat! Szerző: Triniri

TopPetra TopPetra    ·   26.8.2018

Narancszselé bonbon

A házi, cukros, édes zselébonbonok pici, falatnyi ehető „ékszerek”, amit a gyerekek nagyon szeretnek. A narancszselé bonbon narancsléből készül. A narancslé lehet frissen facsart vagy akár bolti narancslé, mindkettőt használhatjuk. Hogy szép színe legyen, egy kevés ételfestékkel dobtam fel a masszát, de akár elhagyhatjuk ezt a lépést. A zselé puha, édes, cukorba forgatva pedig nagyon jól mutat! Szerző: Triniri

25 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

200 ml
narancslé
500 ml
kristálycukor
4 ev. kanál
glükóz szirup
10 kv. kanál
zselatinpor
2 ev. kanál
narancs vagy citrom aroma/kivonat
1 kv. kanál
ételfesték (narancssárga vagy sárga)
kristálycukor forgatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
  1. Előkészítjük a szilikon formát, amit olajjal kikenünk. Így a bonbont könnyebben tudjuk majd kivenni a formából.
  2. A zselatint 100 ml narancslébe szórjuk és megvárjuk, míg megszívja magát a folyadékkal.
  3. A cukrot, szirupot és 100 ml narancslevet elkeverjük. Enyhe lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik. Arra azért figyeljünk, hogy ne forrjon fel! Akár hőmérőt is használhatunk. A massza amint eléri a 125 fokot, levesszük a lángról.
  4. A forró narancsos-cukros keverékhez hozzáadjuk a narancslébe áztatott zselatinport. Citrom- vagy narancsaromával ízesítjük, a színét ételfestékkel érjük el. Ismét elkeverjük, majd óvatosan beleöntjük a szilikon formába. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, másnap reggel kivesszük a formából és kristálycukorba forgatjuk.

*TIPP: Glükózszirupot többnyire nagy kiszerelésben lehet kapni. Ha ez a megoldás nem szimpatikus, akkor érdemes glükózt venni, amiből otthon sűrű, mézszerű szirupot főzünk. Ha nem tudunk glükózszirupot vásárolni, a kukoricaszirup is megfelel.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása