TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Natúr csirkeszelet gombával és fokhagymával, krémes tejszínes mártással. Gyors ebéd fél óra alatt.
Natúr csirkeszelet gombával és fokhagymával, krémes tejszínes mártással. Gyors ebéd fél óra alatt.
Recept Natúr csirkeszelet gombával és fokhagymával, krémes tejszínes mártással. Gyors ebéd fél óra alatt.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.3.2023

Natúr csirkeszelet gombával és fokhagymával, krémes tejszínes mártással. Gyors ebéd fél óra alatt.

Ha gyors ebéd vagy vacsora receptet keres, akkor érdemes ezen a natúr csirkeszeleten elgondolkodni. A húshoz mártás is dukál. Az elkészítése tényleg csak pár perc.

30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Sdílet na Facebooku
Alapanyagok
300 g
csirkemell
250 g
csiperke
150 g
habtejszín
50 g
víz
30 g
vaj
1 gerezd
fokhagyma
friss petrezselyemzöld
olaj
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet felcsíkozzuk. Ezeket sózzuk és borsozzuk, forró olajban (amihez egy kanál vajat is adunk) megporítjuk. A lepirított csirkefalatokat kivesszük a serpenyőből.
  2. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A serpenyőben, amiben a húst is készítettük, leporítjuk a gombát, tejszínnel felöntjük, a maradék vajat és a vizet is hozzáadjuk. Sózzuk és borsozzuk, felforraljuk.
  3. A mártásba visszatesszük a csirkehúst. Pár percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
  4. Köretnek burgonyát vagy rizst adhatunk, de a főtt tészta is jó választás. Tálalás után friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

Ez a tejszínes-gombás mártás nagyon jól kiegészíti a csirkemellet. Tökéletes ebéd vagy vacsora. A csirkét addig pirítjuk, amíg szeretnénk, mert a natúr csirkeszeletet mindenki másképp szereti.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása