Natúr joghurtos linzercsillagok

A klasszikus linzer sütemény kicsit módosított és „fellazított” változata. A natúr joghurtos linzercsillagok igazi kedvenc süteménnyé váltak a családban, és nemcsak a karácsonyi ünnepek alkalmával, hanem egész évben szívesen készítem. Persze akkor nem csillagokat szaggatok ki a tésztából, hanem sima korongokat, és fehér és étcsokoládéval díszítem. Néha a lekvárt is elhagyom és a két linzerkorongot Nutellával ragasztom össze. A tésztát bolondíthatjuk reszelt citromhéjjal, vagy akár reszelt narancshéjjal is, de ez a recept is kiváló. Jó étvágyat és kellemes nassolást!

Hozzáadta:admin, 1.11.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
Natúr joghurtos linzercsillagok

Hozzávalók

Hozzávalók:
500 gfinomliszt
250 gmargarin
120 mlnatúr joghurt
1 csészekristálycukor
2 csomagvaníliacukor
lekvár az összeragasztáshoz
porcukor hintéshez

Elkészítés menete

  1. A margarint elkeverjük a joghurttal és vaníliacukorral, majd habosra dolgozzuk, végül kanalanként, folyamatos keverés/dolgozás mellett hozzáadjuk a porcukorral elkevert lisztet.
  2. Az elkészült tésztát liszttel beszórt nyújtódeszkára tesszük és kb. fél centi vastagra nyújtjuk. Süteményszaggató formák segítségével (csillag alakú) kis csillagokat szaggatunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk. A csillagokat 150 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ha a csillagok megsültek, kivesszük a sütőből, kihűtjük, majd 2 korongot lekvárral összeragasztunk. Ha van kisebb szaggató formánk, akkor azzal a csillagok felének közepéből kiszaggathatjuk a kisebb csillagot.
  3. A csillagokat porcukorral meghintjük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!