Nesquik szelet

Rengeteg néven ismert ez a pompás, puha tésztából, lágy krémből és finom csokiöntetből álló finomság. Nálunk Nesquik szeletként ismert, talán azért, mert ezt a kakaót használjuk az elkészítés során. Természetesen bármilyen kakaó jó, a lényeg, hogy finom édes legyen. A krémhez elsősorban tejfölt használtam, amit porcukorral és habfixálóval kevertem krémessé, de akár mascarpone krémmel is helyettesíthetjük (500 g mascarpone krém, 250 ml habtejszínnel elkeverve – a habtejszínhez vaníliacukrot is adhatunk, és legalább 3 csomag habfixáló is kell hozzá). Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 4.2.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Nesquik szelet

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
150 gkristálycukor
150 gNesquik kakaó
150 gvaj
150 grétesliszt
1 csomagsütőpor
Töltelék:
750 mltejföl
7 ev. kanálporcukor
2-4 csomaghabfixáló
Öntet:
4 ev. kanálvíz
100 gkristálycukor
100 gcsokoládé
250 mltejföl

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgát, a kakaót és a puha vajat. A kapott, habos keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert vajat.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 23 x 33 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 18-20 percig sütjük.
  3. A tésztát kivesszük a sütőből, kiforgatjuk a tepsiből (az alja kerül felülre), majd félbe vágjuk.
  4. A tejfölt a porcukorral és a habfixálóval elkeverjük. Én 3 csomag habfixálót használtam, és kellően sűrű krémet kaptam. Az egyik tésztalapot megkenjük a tejfölös krémmel, majd lefedjük a másik tésztalappal.
  5. A vizet a cukorral felorraljuk, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg egységes szószt nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, beleöntjük a tejfölt, alaposan eldolgozzuk, végül ezzel az öntettel locsoljuk meg a sütemény tetejét.