TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Nesquik szelet
Nesquik szelet
Recept Nesquik szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Rengeteg néven ismert ez a pompás, puha tésztából, lágy krémből és finom csokiöntetből álló finomság. Nálunk Nesquik szeletként ismert, talán azért, mert ezt a kakaót használjuk az elkészítés során. Természetesen bármilyen kakaó jó, a lényeg, hogy finom édes legyen. A krémhez elsősorban tejfölt használtam, amit porcukorral és habfixálóval kevertem krémessé, de akár mascarpone krémmel is helyettesíthetjük (500 g mascarpone krém, 250 ml habtejszínnel elkeverve – a habtejszínhez vaníliacukrot is adhatunk, és legalább 3 csomag habfixáló is kell hozzá). Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   4.2.2018

Nesquik szelet

Rengeteg néven ismert ez a pompás, puha tésztából, lágy krémből és finom csokiöntetből álló finomság. Nálunk Nesquik szeletként ismert, talán azért, mert ezt a kakaót használjuk az elkészítés során. Természetesen bármilyen kakaó jó, a lényeg, hogy finom édes legyen. A krémhez elsősorban tejfölt használtam, amit porcukorral és habfixálóval kevertem krémessé, de akár mascarpone krémmel is helyettesíthetjük (500 g mascarpone krém, 250 ml habtejszínnel elkeverve – a habtejszínhez vaníliacukrot is adhatunk, és legalább 3 csomag habfixáló is kell hozzá). Szerző: Triniti

50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
150 g
kristálycukor
150 g
Nesquik kakaó
150 g
vaj
150 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Töltelék:

750 ml
tejföl
7 ev. kanál
porcukor
2-4 csomag
habfixáló

Öntet:

4 ev. kanál
víz
100 g
kristálycukor
100 g
csokoládé
250 ml
tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgát, a kakaót és a puha vajat. A kapott, habos keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 23 x 33 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 18-20 percig sütjük.
  3. A tésztát kivesszük a sütőből, kiforgatjuk a tepsiből (az alja kerül felülre), majd félbe vágjuk.
  4. A tejfölt a porcukorral és a habfixálóval elkeverjük. Én 3 csomag habfixálót használtam, és kellően sűrű krémet kaptam. Az egyik tésztalapot megkenjük a tejfölös krémmel, majd lefedjük a másik tésztalappal.
  5. A vizet a cukorral felorraljuk, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg egységes szószt nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, beleöntjük a tejfölt, alaposan eldolgozzuk, végül ezzel az öntettel locsoljuk meg a sütemény tetejét.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása