Niva sajtos szendvicskrém

A pikáns szendvicskrémek kedvelőinek biztos ízleni fog a niva sajtos szendvicskrém. A niva fanyar, édeskés, tipikus íze tökéletesen kiegészül a túróval és a többi hozzávalóval. Pompás kenyérfeltét, de akár töltött húsokhoz is fel tudjuk használni ezt a krémet. Friss kenyéren is tökéletes, de ha már pikáns, karakteres ízek, akkor fokhagymás pirítóssal is érdemes kipróbálni.

Hozzáadta:, 23.12.2017
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Előkészítési idő:
Niva sajtos szendvicskrém

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
kb. 150 g%niva sajt
125 gtúró
2 ev. kanáltejföl
3 gerezdfokhagyma
1 dbvöröshagyma
1 ev. kanálvaj
szecsuáni bors (ha nincs, akkor feketebors)

Elkészítés menete

  1. A vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát.
  2. Kihűtjük, és amíg hűl, a túrót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az apróra kockázott niva sajtot. Hozzáadjuk a hagymás-fokhagymás keveréket és a tejfölt.
  3. Borssal ízesítjük.
  4. Pár órára hűtőszerkénybe tesszük, ezalatt az ízek összeérnek.

Forás: Vaření a pečení s láskou