A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. Beledolgozzuk a cukrot. A fényes habba keverjük bele a tojássárgát, a víz és olaj keverékét, mindegyik hozzávaló után jó alaposan elkeverjük. Ezután kerül bele a kakaóval és sütőporral elkevert liszt.
A tésztát 40x30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 17-20 percig sütjük. Kihűtjük, a sütőpapírt lehúzzuk, visszatesszük a sütőbe, lekvárral megkenjük.
Elkészítjük az első krémet: a tejből, pudingporból sűrű pudingot főzünk. Ezután keverjük bele a cukrot a forró pudingba – egészen addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd beledolgozzuk a forró pudingba. Egészen addig keverjük, amíg a zselatin teljesen fel nem olvad és el nem keveredik a pudinggal. Kézi mixert is használhatunk. A túrót is krémesre keverjük, ezt is beledolgozzuk a pudingba. Kihűtjük. A mascarpone sajtot a vaníliacukorra, vaníliakivonattal és banános kakaóporral kikeverjük, ezt is beledolgozzuk a pudingba, kis adagokban, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk. A kapott krémet rákenjük a lekvárral megkent tésztára, hűtőszekrénybe tesszük.
A második krémhez is előkészítjük a zselatint – 10 percre vízbe áztatjuk. A túrót a porcukorral kikeverjük, a tejszínből 5-6 evőkanálnyit kis pohárba teszünk, felmelegítjük, majd ezzel dolgozzuk el a zselatint – egészen addig kevergetjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Ezt a zselatint keverjük bele a túróba. A maradék tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a túróba. A nugátos szeletet lereszeljük, ezt is hozzáadjuk. Ez a krém kerül rá a második réteg krémre.
A tetejére ráreszeljük a nugátos csokit, hűtőszekrénybe tesszük.