TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Nugátos-banános szelet
Nugátos-banános szelet
Recept Nugátos-banános szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.2.2022

Nugátos-banános szelet

Ha kedvenc nugátos szeletünket banánnal kombináljuk, akkor abból rossz már nem sülhet ki. Szerző: Adkas

Alapanyagok

Tészta

6 db
tojás
220 g
rétesliszt
20 g
kakaó
200 g
kristálycukor
6 evőkanál
langyos víz
6 evőkanál
olaj
1 kávéskanál
sütőpor
csipet
lekvár kenéshez

1. krém:

250 g
lágy túró
250 g
mascarpone
8 evőkanál
Nesquick banános turmixpor
1 csomag
vanília ízű pudingpor
400 ml
tej
3 evőkanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
4 db
zselatinlap

2. krém:

500 g
lágy túró
250 ml
habtejszín
100 g
nugátos csoki
4 db
zselatinlap
3 ev. kanál
porcukor

Díszítéshez:

100 g
nugátos csoki
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. Beledolgozzuk a cukrot. A fényes habba keverjük bele a tojássárgát, a víz és olaj keverékét, mindegyik hozzávaló után jó alaposan elkeverjük. Ezután kerül bele a kakaóval és sütőporral elkevert liszt.
  2. A tésztát 40x30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 17-20 percig sütjük. Kihűtjük, a sütőpapírt lehúzzuk, visszatesszük a sütőbe, lekvárral megkenjük.
  3. Elkészítjük az első krémet: a tejből, pudingporból sűrű pudingot főzünk. Ezután keverjük bele a cukrot a forró pudingba – egészen addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd beledolgozzuk a forró pudingba. Egészen addig keverjük, amíg a zselatin teljesen fel nem olvad és el nem keveredik a pudinggal. Kézi mixert is használhatunk. A túrót is krémesre keverjük, ezt is beledolgozzuk a pudingba. Kihűtjük. A mascarpone sajtot a vaníliacukorra, vaníliakivonattal és banános kakaóporral kikeverjük, ezt is beledolgozzuk a pudingba, kis adagokban, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk. A kapott krémet rákenjük a lekvárral megkent tésztára, hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A második krémhez is előkészítjük a zselatint – 10 percre vízbe áztatjuk. A túrót a porcukorral kikeverjük, a tejszínből 5-6 evőkanálnyit kis pohárba teszünk, felmelegítjük, majd ezzel dolgozzuk el a zselatint – egészen addig kevergetjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Ezt a zselatint keverjük bele a túróba. A maradék tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a túróba. A nugátos szeletet lereszeljük, ezt is hozzáadjuk. Ez a krém kerül rá a második réteg krémre.
  5. A tetejére ráreszeljük a nugátos csokit, hűtőszekrénybe tesszük.

Forrás: Adkas-tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása