TopReceptek.hu Tészták Égetett tészta Nugátos falatkák
Nugátos falatkák
Recept Nugátos falatkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A jó kis égetett tészta! Annyi csodálatos édesség készíthető belőle! Például ezek a nugátos falatok! Az alap természetesen az égetett tészta, amiből megformázzuk a kis falatokat. Természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a töltelékre is, ami ebben az esetben eszméletlenül finom! Lágy karamellás puding, Nutella, csokilikőr, tejszínhab... Csodálatos! Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   12.2.2020

Nugátos falatkák

A jó kis égetett tészta! Annyi csodálatos édesség készíthető belőle! Például ezek a nugátos falatok! Az alap természetesen az égetett tészta, amiből megformázzuk a kis falatokat. Természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a töltelékre is, ami ebben az esetben eszméletlenül finom! Lágy karamellás puding, Nutella, csokilikőr, tejszínhab... Csodálatos! Szerző: Jaja

50 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml):

1 bögre
víz
1 bögre
olaj
1/2 kv. kanál
2 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
vanília kivonat
2 bögre
liszt
50 g
kukoricakeményítő
1 kv. kanál
szódabikarbóna
5 db
tojás

Krém:

1 l
tej
2 csomag
karamell ízű pudingpor
4 ev. kanál
finomliszt
175 g
kristálycukor
100 g
Nutella
1 csomag
tejszín ízű krémpor
100 ml
csokilikőr
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. Először a krémet készítjük el. Egy kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, lisztet, majd hozzáöntjük a maradék, tűzön lévő, forró tejhez. Sűrű krémet főzünk.
  2. Levesszük a tűztől és a még forró pudingba belekeverjük a Nutellát. Kihűtjük, hozzáadjuk a tejszínhabot (csomagoláson szereplő útmutató szerint készítjük el) és a csokilikőrt.
  3. Amíg a krém hűl és pihen, hozzálátunk a tésztához. A vizet, olajat, sót, cukrot és vaníliakivonatot edénybe tesszük és elkezdjük főzni. Amikor a víz már forr, folyamatos kevergetés mellett beledolgozzuk a keményítővel és szódabikarbónával elkevert lisztet. Addig kevergetjük, amíg a tészta el nem válik az edény oldalától. Ezután a tésztát levesszük a tűzről és kissé kihűtjük.
  4. Egyenként beledolgozzuk a tojást. Minden egyes tojás után alaposan elkeverjük.
  5. A tésztát süteményes zsákba töltjük és megformázzuk a szép kis fomákat, koszorúkat sütőpapírral kibélelt tepsire.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ezután a sütő ajtaját lenyitjuk és még 10 percig pihentetjük. Kivesszük a sütőből és teljesen kihűtjük.
  7. Ketté vágjuk, krémmel megtöltjük, porcukorral meghintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása