Nugátos falatkák

A jó kis égetett tészta! Annyi csodálatos édesség készíthető belőle! Például ezek a nugátos falatok! Az alap természetesen az égetett tészta, amiből megformázzuk a kis falatokat. Természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a töltelékre is, ami ebben az esetben eszméletlenül finom! Lágy karamellás puding, Nutella, csokilikőr, tejszínhab... Csodálatos! Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 12.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Nugátos falatkák

Hozzávalók

Tészta (1 bögre = 250 ml):
1 bögrevíz
1 bögreolaj
1/2 kv. kanál
2 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálvanília kivonat
2 bögreliszt
50 gkukoricakeményítő
1 kv. kanálszódabikarbóna
5 dbtojás
Krém:
1 ltej
2 csomagkaramell ízű pudingpor
4 ev. kanálfinomliszt
175 gkristálycukor
100 gNutella
1 csomagtejszín ízű krémpor
100 mlcsokilikőr

Elkészítés menete

  1. Először a krémet készítjük el. Egy kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, lisztet, majd hozzáöntjük a maradék, tűzön lévő, forró tejhez. Sűrű krémet főzünk.
  2. Levesszük a tűztől és a még forró pudingba belekeverjük a Nutellát. Kihűtjük, hozzáadjuk a tejszínhabot (csomagoláson szereplő útmutató szerint készítjük el) és a csokilikőrt.
  3. Amíg a krém hűl és pihen, hozzálátunk a tésztához. A vizet, olajat, sót, cukrot és vaníliakivonatot edénybe tesszük és elkezdjük főzni. Amikor a víz már forr, folyamatos kevergetés mellett beledolgozzuk a keményítővel és szódabikarbónával elkevert lisztet. Addig kevergetjük, amíg a tészta el nem válik az edény oldalától. Ezután a tésztát levesszük a tűzről és kissé kihűtjük.
  4. Egyenként beledolgozzuk a tojást. Minden egyes tojás után alaposan elkeverjük.
  5. A tésztát süteményes zsákba töltjük és megformázzuk a szép kis fomákat, koszorúkat sütőpapírral kibélelt tepsire.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ezután a sütő ajtaját lenyitjuk és még 10 percig pihentetjük. Kivesszük a sütőből és teljesen kihűtjük.
  7. Ketté vágjuk, krémmel megtöltjük, porcukorral meghintjük.