Nutellás gőzgombóc

Recept Nutellás gőzgombóc
KÜLDÖTT KÉPEK

A családban mindig nagy sikerük van az édes főételeknek, ki is ne szeretné a túrógombócot, palacsintát és társaikat. Gyakran készítek gőzgombócot is, kislányaimnak Nutellával töltöm őket, magamnak inkább szilvalekvárral, az apuka pedig a házi eperlekvárammal töltötteket szereti a legjobban. Próbáljátok ki a receptemet, hátha nálatok is felkerül majd a gyakran „rendelt” ételek listájára a fogás. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gfinomliszt
1/2 kockaélesztő
60 gkristálycukor
1 dbtojás
80 mlolaj
2,5 dltej (vagy amennyit felvesz)
csipet só
vaj a meglocsolásához
cukrozott kakaó a szóráshoz
nutella tölteléknek

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A meleg tejjel, egy kanál cukorral futtassuk fel az élesztőt.
  2. Szitáljuk át a lisztet, adjunk hozzá olajat, cukrot, tojást, sót, öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt. Dolgozzuk nem ragadós tésztává, amit meleg tej hozzáöntésével tökéletesíthetünk, attól függően, mennyit vesz fel a liszt.
  3. Hagyjuk nagyjából egy órán át kelni meleg helyen.
  4. A megkelt tésztát sodrófával nyújtsuk ki, majd vágjuk egyenlő négyzetekre. Kanállal tegyük rá a tölteléket – Nutellát (használhatunk szilvalekvárt vagy más gyümölcslekvárokat is)
  5. A tölteléket csomagoljuk a tésztába, és zárjuk le jól. Újabb 15 percen át hagyjuk kelni a gombócokat.
  6. Miután megkeltek, gőzöljük őket megfelelő edényben 10 percig.
  7. A kész gombócokat öntsük nyakon olvadt vajjal, szórjuk meg cukrozott kakaóval.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás