Nutellás-mogyorós szelet

A Nutella önmagában fantasztikus dolog, ha a gyerekek tehetnék, akkor tévénézés közben egy egész üveggel csak úgy, magában megennék. Szerintem még kanálra sincs hozzá szükségük. Persze azért próbálok kreatív lenni és ezt a finom krémet becsempészni süteményekbe, például ebbe Nutellás-mogyorós szeletbe. A Nutellás krém az alap tésztára kerül, a tetejét pedig csak lazán darált dióval és csokival szórtam meg. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 6.9.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Nutellás-mogyorós szelet

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
150 gkristálycukor
200 gdarált mogyoró
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálzsemlemorzsa
Krém:
300 mltej
3 ev. kanálkukoricakeményítő
125 gvaj
80 gporcukor
1 dbtojás
200 gNutella
Tetejére:
darált dió
reszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A másik tálban a tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a darált mogyorót, a zsemlemorzsát és a sütőport. A sűrű, tartalmas tojássárgás keverékbe óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből készített habot.
  2. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 30 x 20 cm-es tepsibe öntjük. Elegyengetjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. Hozzálátunk a krémhez. A tojást a cukorral habosra verjük, a keményítőt 100 ml tejben csomómentesre keverjük és ezt is hozzáadjuk a tojáshoz. Alaposan eldolgozzuk. A maradék tejet feltesszük főni. Amikor már meleg, hozzáadjuk a tojássárgás tejet. Addig főzzük, amíg nagyon sűrű krémet nem kapunk. A krémet kihűtjük. Miután kihűlt, kézi robotgéppel beledolgozzuk a puha vajat, kis adagokban. Ezután pedig a Nutellát adjuk hozzá és dolgozzuk el.
  4. A tésztát megkenjük a finom krémmel, a tetejét darált dióval (esetleg mogyoróval) és reszelt csokoládéval díszítjük.