TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Nutellás torta sütés nélkül
Nutellás torta sütés nélkül
Recept Nutellás torta sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ízorgia a nyelven! Mindezt sütés nélkül, kekszből, három krémes rétegből. A Nutelás torta sütés nélkül mindenkit levesz a lábáról! Az egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy (na jó, a másik nagy hibája, hogy nem árt, ha legalább egy éjszakát a hűtőszekrényben pihen, és ezt az időt bizony nem egyszerű kivárni). Kiváló ünnepekre, vagy csak simán az asztalra, mert ettől mindenki jobb kedvre derül. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   28.4.2018

Nutellás torta sütés nélkül

Ízorgia a nyelven! Mindezt sütés nélkül, kekszből, három krémes rétegből. A Nutelás torta sütés nélkül mindenkit levesz a lábáról! Az egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy (na jó, a másik nagy hibája, hogy nem árt, ha legalább egy éjszakát a hűtőszekrényben pihen, és ezt az időt bizony nem egyszerű kivárni). Kiváló ünnepekre, vagy csak simán az asztalra, mert ettől mindenki jobb kedvre derül. Szerző: Petra

60 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alap:

250 g
kakaós háztartási keksz
40 g
vaj
100 ml
rostos őszibaracklé gyümölcslé
30 g
forró csokoládé italpor (Dr.Oetker - 34 g-is kiszerelésben kapható)

Világos réteg:

250 g
Mascarpone
50 g
porcukor
250 ml
habtejszín
2 csomag
habfixáló

Barna réteg:

250 ml
habtejszín
250 g
Mascarpone
150 g
Nutella
2 csomag
habfixáló

Tetejére:

150 g
csokoládé
150 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
  1. 22 cm átmérőjű tortaformát használtam.
  2. A kakaós háztartási kekszet ledaráltam. Amikor már finom por állagú lett, hozzáadtam a csokiport, majd fokozatosan belecsorgattam az olvasztott vajat és a rostor baracklevet. A baracklé nincs kőbe vésve, más gyümölcs is lehet.
  3. A tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az aljára kanalaztam a masszát, rányomtam, majd hűtőszekrénybe tettem.
  4. A nutellát gőzfürdő felett felolvasztottam. Hozzáadtam a mascarponét, elkevertem, majd óvatosan beledolgoztam a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
  5. A világos krémhez a mascarpone sajtot a cukorral alaposan kikevertem, hozzáadtam a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
  6. A csokis réteghez (amit a tetejére hazsnáltam) a habtejszínt felmelegítettem, levettem a tűzről és hozzáadtam a csokoládét. Addig kevergettem, amíg a csokoládé fel nem oldódott.
  7. A tortaformában lévő masszára rátettem a világos krémet. Elegyengettem, erre jött a nutellás krém, végül a tetejére kanalaztam a csokoládés habtejszínt. Az egészet egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása