Nutellával töltött párolt bukta

Recept Nutellával töltött párolt bukta

Hozzáadta: TopPetra, 5.10.2019

Kategória: Édes főételek, Bukta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A Nutellával töltött párolt bukta nagyon jó ötlet volt részemről! A gyerekek egyszerűen imádták! Mondták, is, hogy végre nem lekvárosat vagy gyümölcsöset készítettem, hanem valami jobbat, finomabbat. Azért be kell vallanom, hogy magamnak és férjemnek készítettem pár darab lekvárosat, csak a biztonság kedvéért. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 5.10.2019

Kategória: Édes főételek, Bukta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gfinomliszt
1/2 kockaélesztő
60 g kristálycukor
1 dbtojás
80 mlolaj
2,5 dcltej (vagy szükség szerint)
csipet só
olvasztott vaj
kakaó szóráshoz
Nutella

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, adunk hozzá egy kevés cuccot, az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az olajat, cukrot, tojást, sót, élesztőt. Tészta állagúra dolgozzuk. A tészta nem ragad, majd elkezdjük hozzáadni a tejet – annyit, amennyit a liszt felvesz.
  3. Lefedjük, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk, felkockázzuk. Minden egyes kocka közepére egy kanál Nutellát teszünk.
  5. A kockákat becsomagoljuk, cipó alakúra formázzuk, további 15 percig pihentetjük.
  6. A megkelt tésztát gőzben pároljuk, kb. 10 percig.
  7. A buktákat vajjal meglocsoljuk, kakaóval megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás