TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Nyald meg az ujjad sütemény. Finom, krémes, ellenállhatatlan.
Nyald meg az ujjad sütemény. Finom, krémes, ellenállhatatlan.
Recept Nyald meg az ujjad sütemény. Finom, krémes, ellenállhatatlan.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A süti neve nem áll messze a valóságtól. Aki megkóstolja, mind a tíz ujját megnyalja. A süti puha, lágy, kellemesen krémes. Szerző: Valeria B.

TopPetra TopPetra    ·   27.1.2024

Nyald meg az ujjad sütemény. Finom, krémes, ellenállhatatlan.

A süti neve nem áll messze a valóságtól. Aki megkóstolja, mind a tíz ujját megnyalja. A süti puha, lágy, kellemesen krémes. Szerző: Valeria B.

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

8 db
tojás
6 evőkanál
kristálycukor
4 evőkanál
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
4 evőkanál
kakaó

Krém 1:

8 db
tojássárga
250 g
porcukor
3 csomag
vaníliacukor
500 g
vaj

Krém 2:

8 db
tojásfehérje
500 g
kristálycukor

Kell még:

ribizlilekvár
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  2. A tojássárgát, cukrot, vaníliacukrot gőzfürdő felett felverjük, kihűtjük. Beledolgozzuk a vajat, krémes állagúra dolgozzuk.
  3. A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett felverjük.
  4. A megsült tésztalapot lekvárral megkenjük, rávisszük az első krémet, utána a második krémet. A tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk.
  5. Jó alaposan kihűtjük, éles késsel felvágjuk, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása