Nyári brokkolileves

A zöldséges leves igazi vitaminbonba, és mivel itt a jó idő, egyre olcsóbban is lehet hozzáférni. A klasszikus levesek mellett a brokkolileves is nagyon népszerű a család körében, amit ráadásul szaggatott grízes galuskával készítek. A gyerekek imádják a kisebb galuskát, ezért mindig eleget teszek ennek a kérésnek. A zöldségek gyorsan megpuhulnak, a leves elkészítése sem tart órákig. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 18.6.2020
Kategória: Levesek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Nyári brokkolileves

Hozzávalók

Alap:
1 dbbrokkoli
2 dbsárgarépa
2 dbkisebb fehérrépa
ízlés szerint borsó
ízlés szerint só és bors
1/2 dbvöröshagyma
1 gerezdfokhagyma
Szükségünk lesz még:
olaj
1 ev. kanálrétesliszt
100 mlvíz
Galuska:
2 dbtojás
50 mlvíz
10 ev. kanál(lapos)dara
csipet szódabikarbóna

Elkészítés menete

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, leöblítjük és feltesszük főni. Forrástól számított kb. 5 perci főzzük, majd kivesszük, apróra vágjuk, félretesszük.
  2. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a borsóval együtt hozzáadjuk a brokkolis főzőléhez. Belekerül a fokhagyma és a vöröshagyma is. Sózzuk és borsozzuk. Addig főzzük, amíg a répa és fehérrépa meg nem puhul.
  3. Hozzáadjuk az aprított brokkolit és tovább főzzük.
  4. A galuskához a hozzávalókat elkeverjük, majd beleszaggatjuk a levesbe. Pár percig együtt főzzük.
  5. A rántáshoz egy serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk rajt a lisztet, levesszük a lángról, felöntjük a vízzel, elkeverjük, majd berántjuk vele a levesünket.
  6. Tálaljuk.