Nyári brokkolileves
A zöldséges leves igazi vitaminbonba, és mivel itt a jó idő, egyre olcsóbban is lehet hozzáférni. A klasszikus levesek mellett a brokkolileves is nagyon népszerű a család körében, amit ráadásul szaggatott grízes galuskával készítek. A gyerekek imádják a kisebb galuskát, ezért mindig eleget teszek ennek a kérésnek. A zöldségek gyorsan megpuhulnak, a leves elkészítése sem tart órákig. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Alap:
1 dbbrokkoli
2 dbsárgarépa
2 dbkisebb fehérrépa
ízlés szerint borsó
ízlés szerint só és bors
1/2 dbvöröshagyma
1 gerezdfokhagyma
Szükségünk lesz még:
olaj
1 ev. kanálrétesliszt
100 mlvíz
Galuska:
2 dbtojás
50 mlvíz
10 ev. kanál(lapos)dara
csipet szódabikarbóna
- A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a borsóval együtt hozzáadjuk a brokkolis főzőléhez. Belekerül a fokhagyma és a vöröshagyma is. Sózzuk és borsozzuk. Addig főzzük, amíg a répa és fehérrépa meg nem puhul.
- Hozzáadjuk az aprított brokkolit és tovább főzzük.
- Tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS