TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Nyári sült csirke egyetlen serpenyőben
Nyári sült csirke egyetlen serpenyőben
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   10.8.2017

Nyári sült csirke egyetlen serpenyőben

Nekem a nyárias ízek a frissességről és a zöldségekről szólnak. A nyári sült csirke egyetlen serpenyőben megfelel ennek a feltételnek. A fogás nagy előnye, hogy olyan és annyi zöldséget használunk, amennyit csak szeretnénk. Nekem a cukkinire esett a választásom, és paradicsomot és paprikát csak azért nem használtam, mert éppen nem volt otthon. A frissességet a citrom és a bazsalikom adta, a végeredmény pedig finom, lágy, puha, kívülről ropogós csirkecomb.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
4 db
egész csirkecomb vagy 8 db felsőcomb
800 g
kisebb burgonya
1 fej
fokhagyma gerezdekre szedve (nem kell megtisztítani)
4 ev. kanál
olívaolaj
200 ml
alaplé
ízlés szerint őrölt pirospaprika (lehet akár füstölt is)
ízlés szerint bors
1 db
citrom
2 db
fiatal cukkini
chilli paprika
egy csokor baszalikom
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a húst sózzuk, borsozzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk. A burgonyát megmossuk, megszárítjuk, meghámozzuk, a nagyobbakat feldaraboljuk, majd megsózzuk.
  2. Egy nagyobb sütőtál alját meglocsoljuk az olajjal, rátesszük a fűszeres húst, a burgonyát, a fokhagymát (amit előtte „kilapítottunk”). Fél citrom levével meglocsoljuk, a másik felét beletesszük a sütőtálba. Kb. fél órát sütjük, majd felöntjük az alaplével, és visszatesszük a sütőbe. Ha az alaplé elpárolgott, felöntjük.
  3. Akár száraz fehérborral is felönthetjük. A cukkinit felkockázzuk, a chilli paprikát kicsumázzuk és apróra vágjuk. Kb. 15 perccel a sütés vége előtt a csirkéhez hozzáadjuk a cukkinit és a paprikát. Legvégén megszórjuk a bazsalikommal. Én még egy adag karamellizált hagymával is feldobtam a csirkét: három nagy hagymád nyolcad részekre vágtam, egy wokba olajat és nádcukrot tettem, megfuttattam rajta a hagymát, végül egy kevés rizsecetet is öntöttem hozzá. Addig pirítottam, amíg a rizsecet el nem párolgott.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept