Nyári tésztasaláta Cheddar sajttal

Imádom a friss zöldséget, és szinte minden formában előszeretettel fogyasztom őket. Legyen nyár vagy tél, én hetente többször is eszek salátát. Legutóbb a nyári tésztasalátára Cheddar sajttal esett a választásom. Mivel férjem „csak” zöldségből készült salátával nem lakik jól, ezért a zöldségeket főtt tésztával és Cheddar sajttal tálaltam. A felhasznált zöldség nyáron és télen is egyszerűen beszerezhető, így a saláta elkészítése tényleg nagyon gyors, az alapanyagokat pedig egyszerűen be lehet szerezni.

Hozzáadta:, 19.1.2017
Kategória: Saláták, Tészták
Recept Nyári tésztasaláta Cheddar sajttal

Hozzávalók

tészta
paradicsom
paprika
kukoricakonzerv
só, bors
uborka
tejföl
Cheddar sajt
újhagyma

Elkészítés menete

  1. A tésztát sósvízben al dente állagúvá főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel átmossuk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A paradicsomot, paprikát, újhagymát és uborkát apróra vágjuk. A feldarabolt zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a leszűrt kukoricát és a tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a tejföllel.
  3. Elkeverjük, a tetejét megszórjuk a vastag lyukú reszelőn lereszelt sajttal, majd hűtőszekrénybe tesszük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. Tejföl helyett natúr joghurt vagy sűrű és krémes görög joghurt is használható, de akár házi vagy bolti ínyenc mártással és majonézzel is ízesíthető. Meleg időben a legjobb választás a tejföl vagy natúr joghurt.