Nyári tésztasaláta Cheddar sajttal

Imádom a friss zöldséget, és szinte minden formában előszeretettel fogyasztom őket. Legyen nyár vagy tél, én hetente többször is eszek salátát. Legutóbb a nyári tésztasalátára Cheddar sajttal esett a választásom. Mivel férjem „csak” zöldségből készült salátával nem lakik jól, ezért a zöldségeket főtt tésztával és Cheddar sajttal tálaltam. A felhasznált zöldség nyáron és télen is egyszerűen beszerezhető, így a saláta elkészítése tényleg nagyon gyors, az alapanyagokat pedig egyszerűen be lehet szerezni.

Hozzáadta:, 19.1.2017
Kategória: Saláták, Tészták
Nyári tésztasaláta Cheddar sajttal

Hozzávalók

tészta
paradicsom
paprika
kukoricakonzerv
só, bors
uborka
tejföl
Cheddar sajt
újhagyma

Elkészítés menete

  1. A tésztát sósvízben al dente állagúvá főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel átmossuk.
  2. A paradicsomot, paprikát, újhagymát és uborkát apróra vágjuk. A feldarabolt zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a leszűrt kukoricát és a tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a tejföllel.
  3. Elkeverjük, a tetejét megszórjuk a vastag lyukú reszelőn lereszelt sajttal, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Tejföl helyett natúr joghurt vagy sűrű és krémes görög joghurt is használható, de akár házi vagy bolti ínyenc mártással és majonézzel is ízesíthető. Meleg időben a legjobb választás a tejföl vagy natúr joghurt.