Nyársra tűzött csirketekercs

Hozzáadta: TopPetra, 27.2.2019
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A gyerekek odavannak a nyársra tűzött csirketekercsért! Nemcsak grillszezonban imádják, hanem az év minden egyes napján! A kiklopfolt csirkemellet szalonnával és sonkával pakoltam meg, majd az egészet felcsavartam. A fűszerezés klasszikus: só, bors, egy kis szárított fokhagyma, na meg persze grill fűszerkeverék. Hogy a csirketekercset könnyebben tudjam felszeletelni és elkészíteni a kis „csigákat”, a felcsavarást követően másfél órára hűtőszekrénybe tettem. Burgonyapürével tálaltam. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 27.2.2019
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
4 dbcsirkemell
150 gsonka
150 gszalonna (csíkozott)
só, őrölt bors
fokhagymapor
grill fűszerkeverék
- A csirkemelleket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, továbbá fokhagymaporral és grill fűszerkeverékkel ízesítjük. Rátesszük a sonkát, a szalonnát, felcsavarjuk, majd 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Ezután a tekercseket 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a kapott kis „csigákat” hurkapálcára vagy hústűre tűzzük.
- Az így elkészített csirkecsigákat forró serpenyőben készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy akkora legyen a hústű vagy a hurkapálca, hogy beleférjen a serpenyőbe. Nyáron, jó időben ideális grillezéshez!
- A húslevet liszttel sűríthetjük, lényegében ez lesz a szószunk.
- Burgonyapürével tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS