Nyársra tűzött csirketekercs

Recept Nyársra tűzött csirketekercs

Hozzáadta: TopPetra, 27.2.2019

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A gyerekek odavannak a nyársra tűzött csirketekercsért! Nemcsak grillszezonban imádják, hanem az év minden egyes napján! A kiklopfolt csirkemellet szalonnával és sonkával pakoltam meg, majd az egészet felcsavartam. A fűszerezés klasszikus: só, bors, egy kis szárított fokhagyma, na meg persze grill fűszerkeverék. Hogy a csirketekercset könnyebben tudjam felszeletelni és elkészíteni a kis „csigákat”, a felcsavarást követően másfél órára hűtőszekrénybe tettem. Burgonyapürével tálaltam. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 27.2.2019

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

4 dbcsirkemell
150 gsonka
150 gszalonna (csíkozott)
só, őrölt bors
fokhagymapor
grill fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkemelleket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, továbbá fokhagymaporral és grill fűszerkeverékkel ízesítjük. Rátesszük a sonkát, a szalonnát, felcsavarjuk, majd 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ezután a tekercseket 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a kapott kis „csigákat” hurkapálcára vagy hústűre tűzzük.
  3. Az így elkészített csirkecsigákat forró serpenyőben készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy akkora legyen a hústű vagy a hurkapálca, hogy beleférjen a serpenyőbe. Nyáron, jó időben ideális grillezéshez!
  4. A húslevet liszttel sűríthetjük, lényegében ez lesz a szószunk.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás