Nyársra tűzött csirketekercs

A gyerekek odavannak a nyársra tűzött csirketekercsért! Nemcsak grillszezonban imádják, hanem az év minden egyes napján! A kiklopfolt csirkemellet szalonnával és sonkával pakoltam meg, majd az egészet felcsavartam. A fűszerezés klasszikus: só, bors, egy kis szárított fokhagyma, na meg persze grill fűszerkeverék. Hogy a csirketekercset könnyebben tudjam felszeletelni és elkészíteni a kis „csigákat”, a felcsavarást követően másfél órára hűtőszekrénybe tettem. Burgonyapürével tálaltam. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 27.2.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Nyársra tűzött csirketekercs

Hozzávalók

4 dbcsirkemell
150 gsonka
150 gszalonna (csíkozott)
só, őrölt bors
fokhagymapor
grill fűszerkeverék

Elkészítés menete

  1. A csirkemelleket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, továbbá fokhagymaporral és grill fűszerkeverékkel ízesítjük. Rátesszük a sonkát, a szalonnát, felcsavarjuk, majd 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. Ezután a tekercseket 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a kapott kis „csigákat” hurkapálcára vagy hústűre tűzzük.
  3. Az így elkészített csirkecsigákat forró serpenyőben készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy akkora legyen a hústű vagy a hurkapálca, hogy beleférjen a serpenyőbe. Nyáron, jó időben ideális grillezéshez!Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. A húslevet liszttel sűríthetjük, lényegében ez lesz a szószunk.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról