TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Nyársra tűzött csirketekercs
Nyársra tűzött csirketekercs
Recept Nyársra tűzött csirketekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gyerekek odavannak a nyársra tűzött csirketekercsért! Nemcsak grillszezonban imádják, hanem az év minden egyes napján! A kiklopfolt csirkemellet szalonnával és sonkával pakoltam meg, majd az egészet felcsavartam. A fűszerezés klasszikus: só, bors, egy kis szárított fokhagyma, na meg persze grill fűszerkeverék. Hogy a csirketekercset könnyebben tudjam felszeletelni és elkészíteni a kis „csigákat”, a felcsavarást követően másfél órára hűtőszekrénybe tettem. Burgonyapürével tálaltam. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   27.2.2019

Nyársra tűzött csirketekercs

A gyerekek odavannak a nyársra tűzött csirketekercsért! Nemcsak grillszezonban imádják, hanem az év minden egyes napján! A kiklopfolt csirkemellet szalonnával és sonkával pakoltam meg, majd az egészet felcsavartam. A fűszerezés klasszikus: só, bors, egy kis szárított fokhagyma, na meg persze grill fűszerkeverék. Hogy a csirketekercset könnyebben tudjam felszeletelni és elkészíteni a kis „csigákat”, a felcsavarást követően másfél órára hűtőszekrénybe tettem. Burgonyapürével tálaltam. Szerző: Danka

35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
csirkemell
150 g
sonka
150 g
szalonna (csíkozott)
só, őrölt bors
fokhagymapor
grill fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A csirkemelleket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, továbbá fokhagymaporral és grill fűszerkeverékkel ízesítjük. Rátesszük a sonkát, a szalonnát, felcsavarjuk, majd 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ezután a tekercseket 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a kapott kis „csigákat” hurkapálcára vagy hústűre tűzzük.
  3. Az így elkészített csirkecsigákat forró serpenyőben készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy akkora legyen a hústű vagy a hurkapálca, hogy beleférjen a serpenyőbe. Nyáron, jó időben ideális grillezéshez!
  4. A húslevet liszttel sűríthetjük, lényegében ez lesz a szószunk.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása