„Nyers” szelet

Recept „Nyers” szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Szeretem az újdonságokat és örömmel kísérletezek a konyhában. Imádom a klasszikus süteményeket, a sütés nélküli édességeket, és legutóbb ezt a „nyers” szeletet próbáltam ki. A lényege, hogy csupa olyan alapanyagból készül, amit nem kell hőkezelni. Nagy segítségemre volt egy nagyon erős és hatásos turmixgép. Hogy kicsit csaljak, a tetejére olvasztott étcsokoládét locsoltam. Szerző: Blissofplants

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Korpusz:

130 gdió
8 db'medjool' datolya

Töltelék:

200 gkesu dió (egy éjszakára vízbe áztatva)
80 gmogyoró
2 ev. kanál kókuszcukor
1 ev. kanálkakaópor
60 gkókuszolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a korpusz elkészítésével kezdjük. A diót és datolyát leturmixoljuk, majd ezzel béleljük ki a sütőforma alját.
  2. A töltelék hozzávalóit szintén turmixgépbe tesszük és sima állagúra turmixoljuk. Ha a massza túlságosan sűrű, akkor egy kevés vízzel tudunk javítani az állagán.
  3. A tölteléket rákenjük az alapra, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Ízlés szerint olvasztott étcsokoládéval díszítjetkük, de tökéletesen mutat rajta az aprított dió és mogyoró is.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás