TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek „Nyers” szelet
„Nyers” szelet
Recept „Nyers” szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.2.2020

„Nyers” szelet

Szeretem az újdonságokat és örömmel kísérletezek a konyhában. Imádom a klasszikus süteményeket, a sütés nélküli édességeket, és legutóbb ezt a „nyers” szeletet próbáltam ki. A lényege, hogy csupa olyan alapanyagból készül, amit nem kell hőkezelni. Nagy segítségemre volt egy nagyon erős és hatásos turmixgép. Hogy kicsit csaljak, a tetejére olvasztott étcsokoládét locsoltam. Szerző: Blissofplants

25 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Korpusz:

130 g
dió
8 db
'medjool' datolya

Töltelék:

200 g
kesu dió (egy éjszakára vízbe áztatva)
80 g
mogyoró
2 ev. kanál
kókuszcukor
1 ev. kanál
kakaópor
60 g
kókuszolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a korpusz elkészítésével kezdjük. A diót és datolyát leturmixoljuk, majd ezzel béleljük ki a sütőforma alját.
  2. A töltelék hozzávalóit szintén turmixgépbe tesszük és sima állagúra turmixoljuk. Ha a massza túlságosan sűrű, akkor egy kevés vízzel tudunk javítani az állagán.
  3. A tölteléket rákenjük az alapra, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Ízlés szerint olvasztott étcsokoládéval díszítjetkük, de tökéletesen mutat rajta az aprított dió és mogyoró is.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása