TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Olajban sült sajtos falatkák
Olajban sült sajtos falatkák
Recept Olajban sült sajtos falatkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha már unjuk a klasszikus, leveles tésztából készült falatkákat, vagy éppen a boltban vásárolt rágcsákat, akkor mindenképp érdemes kipróbálni ezeket a pompás, olajban sült sajtos falatkákat. Igaz, nem kímélik a vonalakat, de biztos sikert lehet velük aratni! A tésztáját egyszerűen össze tudjuk állítani, ráadásul nagyon könnyű vele dolgozni. Én a kinyújtott tésztából kis négyzeteket vagy téglalapokat vágok ki, majd egyszerűen forró olajban megsütöm őket. Forrón és hidegen is egyaránt finom, a család tuti rákap!

Viki78    ·   6.1.2018

Olajban sült sajtos falatkák

Ha már unjuk a klasszikus, leveles tésztából készült falatkákat, vagy éppen a boltban vásárolt rágcsákat, akkor mindenképp érdemes kipróbálni ezeket a pompás, olajban sült sajtos falatkákat. Igaz, nem kímélik a vonalakat, de biztos sikert lehet velük aratni! A tésztáját egyszerűen össze tudjuk állítani, ráadásul nagyon könnyű vele dolgozni. Én a kinyújtott tésztából kis négyzeteket vagy téglalapokat vágok ki, majd egyszerűen forró olajban megsütöm őket. Forrón és hidegen is egyaránt finom, a család tuti rákap!

35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 db
tojás
200 ml
natúr joghurt
400 g
búzafinomliszt
1 db
öregebb kifli
kevés tej
1 kv. kanál
130 g
sajt (gouda, trappista…)
130 g
krémfehérsajt
130 g
sonka
1 ev. kanál
oregánó
3 ev. kanál
ketchup
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk.
  2. A lisztet, tojást, a tejbe áztatott és felkarikázott kiflit, a joghurtot, sót, krémfehérsajtot (vagy feta sajtot), oregánót és ketchupot tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sonkát, végül addig dolgozzuk, amíg tésztát nem kapunk.
  3. A sajtos tésztát négyzet alakúra nyújtjuk és felvágjuk. Az egyes kis falatkákat forró olajban mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.
  4. Miután megsült, a felesleges olajat leitatjuk.
  5. Forrón és hidegen is fantasztikus! Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása