Olajban sült sajtos falatkák

Ha már unjuk a klasszikus, leveles tésztából készült falatkákat, vagy éppen a boltban vásárolt rágcsákat, akkor mindenképp érdemes kipróbálni ezeket a pompás, olajban sült sajtos falatkákat. Igaz, nem kímélik a vonalakat, de biztos sikert lehet velük aratni! A tésztáját egyszerűen össze tudjuk állítani, ráadásul nagyon könnyű vele dolgozni. Én a kinyújtott tésztából kis négyzeteket vagy téglalapokat vágok ki, majd egyszerűen forró olajban megsütöm őket. Forrón és hidegen is egyaránt finom, a család tuti rákap!

Hozzáadta:, 6.1.2018
Kategória: Előételek, falatkák, Szilveszter és Újév, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Olajban sült sajtos falatkák

Hozzávalók

1 dbtojás
200 mlnatúr joghurt
400 gbúzafinomliszt
1 dböregebb kifli
kevés tej
1 kv. kanál
130 gsajt (gouda, trappista…)
130 gkrémfehérsajt
130 gsonka
1 ev. kanáloregánó
3 ev. kanál ketchup
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk.
  2. A lisztet, tojást, a tejbe áztatott és felkarikázott kiflit, a joghurtot, sót, krémfehérsajtot (vagy feta sajtot), oregánót és ketchupot tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sonkát, végül addig dolgozzuk, amíg tésztát nem kapunk.
  3. A sajtos tésztát négyzet alakúra nyújtjuk és felvágjuk. Az egyes kis falatkákat forró olajban mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.
  4. Miután megsült, a felesleges olajat leitatjuk.
  5. Forrón és hidegen is fantasztikus! Jó étvágyat!