Olívabogyós falatkák leveles tésztából, 4 alapanyagból

A leveles tésztából rengeteg édes és sós fogás készíthető, és most erre az olívabogyós falatkákra kelt tésztából, 4 alapanyagból esett a választásom. Az elkészítése tényleg végtelenül egyszerű, és a kevés hozzávaló ellenére tényleg nagyon finom és főleg ötletes. Természetesen a „töltelék” bátran feldobható, akár reszelt sajttal, kolbásszal, fokhagymás öntettel, apróra vágott virslivel, és ha félnénk attól, hogy a tészta szósz nélkül túlságosan száraz lesz, akkor kedvenc kencénkkel is megkenhetjük.

Hozzáadta:, 28.12.2016
Kategória: Szilveszter és Újév
Recept Olívabogyós falatkák leveles tésztából, 4 alapanyagból

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 csomagleveles tészta (2 lapos)
1 csomagtöltött olívabogyó
tojássárga kenéshez
szezámmag megszóráshoz

Elkészítés menete

  1. Mindössze 4 hozzávaló kell ehhez az isteni falatkáhozTipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A leveles tésztát kicsomagoljuk, a két lapot vékonyra nyújtjuk, majd a képen látható módon (vagy egy kicsit sűrűbben) rárakjuk a töltött olívabogyót.
  3. A tésztalapot megkenjük felvert tojássárgával, majd letakarjuk a másik tésztával. A levegőt alaposan kinyomkodjuk.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. Ha szeretnénk, akkor széltében éles késsel felvágjuk a tésztát (úgy, hogy az olívabogyókat is félbe vágjuk). Felvert tojással megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk (a szezámmag és a magvak elhagyhatók).
  5. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha a felső tésztalapot jól rányomkodtuk az olívabogyós tésztára, akkor a sütés előtt felszeletelt tésztából a sütés során az olívabogyó nem esik ki.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra