Olívabogyós spirál fokhagymás tésztából

Hozzáadta: Viki78, 2.10.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
Az olívabogyós spirál fokhagymás tésztából készült kelt tésztából készült spirál, ami kiválóan harmonizál az olívabogyó kissé fanyar ízével. Tökéletes előétel, finom, lágy és laktató. Egy tekercs sosem elég, és természetesen az olívabogyó akár szárított paradicsommal, füstölt sonkával, kolbásszal, vagy ízlés és fantázia függvényében bármivel helyettesíthető.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 2.10.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztához:
150 grétesliszt
150 gbúza finomliszt
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanálsó
20 gélesztő
½ kv. kanálsütőpor
100 mltej
100 mllangyos víz
2 ev. kanálolívaolaj
2 gerezdfokhagyma
tojás a bekenéshez
lenmag
Továbbá kell még:
zöld és fekete olívabogyó
- A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Megvárjuk, míg a kovász felfut (15-25 perc).
- A réteslisztet és finomlisztet egy tálba tesszük és összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, sütőport, olívaolajat, a zúzott fokhagymát és a kovászt. Jól elkeverjük, hozzáöntjük a langyos tejet addig gyúrjuk, míg hígabb tésztát nem kapunk. A tésztát liszttel megszórjuk, egy kendővel letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
- Miután a tészta megkelt, kisebb, tenyérni darabokra vágjuk. Minden egyes darabot alaposan megszórunk liszttel, kézzel összedolgozzuk, majd ezt követően vékonyabb henger alakúra formázzuk. Egy hurkapálcára rászúrjuk az olívabogyókat (egymástól kb. 1-1.5 cm távolságra), és az olívabogyók között csavarjuk fel a tésztát a hurkapálcára.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS