TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Omlós karácsonyi vaníliás kifli darált dióval
Omlós karácsonyi vaníliás kifli darált dióval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   2.11.2017

Omlós karácsonyi vaníliás kifli darált dióval

Mindenkinek megvan a maga kedvenc karácsonyi receptje, az enyém pedig ez az omlós karácsonyi vaníliás kifli darált dióval. Szinte szétolvad a nyelven. Mivel nagyon szeretjük, legalább egy kiló lisztből készítem, hogy jó sok legyen. Szeretem a kicsi falatokat, ezért a lehető legkisebb kifliket formázom. Egy tepsire akár 200 kis kifli is ráfér, és csak arra kell figyelni, hogy lehetőleg ugyanakkora legyen mindegyik.

40 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

600 g
átszitált búzafinomliszt
80 g
átszitált porcukor
200 g
darált dió
440 g
puha vaj (nem margarin!)
4 db
tojássárga
késhegynyi reszelt citromhéj
2 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és a tojássárgát. Kézzel tésztát gyúrunk, majd a tésztát pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztából kis adagokat tépünk le, kezünkkel golyó alakúra formázzuk, majd a golyót hengerré, a hengerből pedig kis korongokat vágunk le, amiből kiflit formázunk. A kiflit tepsire tesszük (nem kell se sütőpapír, se vaj, a tészta elég zsíros). Mivel kis adagokkal dolgozunk, jó sok kis kifli ráfér a tepsire.
  3. 150 fokon 15 percig sütjük – légkeveréses sütőben elég 130 fokon sütni.
  4. A süteményt kihűtjük, porcukorral elkevert vaníliacukorba forgatjuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept