Omlós karácsonyi vaníliás kifli darált dióval

Recept Omlós karácsonyi vaníliás kifli darált dióval
KÜLDÖTT KÉPEK

Mindenkinek megvan a maga kedvenc karácsonyi receptje, az enyém pedig ez az omlós karácsonyi vaníliás kifli darált dióval. Szinte szétolvad a nyelven. Mivel nagyon szeretjük, legalább egy kiló lisztből készítem, hogy jó sok legyen. Szeretem a kicsi falatokat, ezért a lehető legkisebb kifliket formázom. Egy tepsire akár 200 kis kifli is ráfér, és csak arra kell figyelni, hogy lehetőleg ugyanakkora legyen mindegyik.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

600 gátszitált búzafinomliszt
80 gátszitált porcukor
200 gdarált dió
440 gpuha vaj (nem margarin!)
4 dbtojássárga
késhegynyi reszelt citromhéj
2 csomagvaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és a tojássárgát. Kézzel tésztát gyúrunk, majd a tésztát pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztából kis adagokat tépünk le, kezünkkel golyó alakúra formázzuk, majd a golyót hengerré, a hengerből pedig kis korongokat vágunk le, amiből kiflit formázunk. A kiflit tepsire tesszük (nem kell se sütőpapír, se vaj, a tészta elég zsíros). Mivel kis adagokkal dolgozunk, jó sok kis kifli ráfér a tepsire.
  3. 150 fokon 15 percig sütjük – légkeveréses sütőben elég 130 fokon sütni.
  4. A süteményt kihűtjük, porcukorral elkevert vaníliacukorba forgatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás