Oreo sajttorta 30 perc alatt, sütés nélkül

Nagyon szeretem a Pilóta kekszet, de jelentős mennyiségű Oreo kekszet kaptam ajándékba. Gondoltam, kicsit még krémesebbé teszem az élvezetet, ezért elkészítettem ezt a fantasztikus Oreo sajttortát sütés nélkül. A torta összeállítása tényleg 30 perc, ami viszont sajnos sok időt igényel, az a pihenés a hűtőszekrényben. Ennek ellenére megéri a fáradozást és a türelmes várakozást is! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 24.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Oreo sajttorta 30 perc alatt, sütés nélkül

Hozzávalók

Alap:
250 gOreo keksz
80 gvaj
Krém:
350 gPhiladelphia krémsajt vagy mascarpone
60 gporcukor
1 ev. kanálvanília aroma
10 gzselatin
50 mlvíz
200 mlhabtejszín
200 gfehér csokoládé
100 gOreo keksz
20 mlcitromlé
Díszítéshez:
Oreo keksz
fehér csokoládé

Elkészítés menete

  1. A 23 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
  2. Az alaphoz az Oreo kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. A hozzávalókat elkeverjük, majd a kekszes alapot a formába tesszük, lenyomkodjuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A krémsajtot a porcukorral és vaníliaaromával elkeverjük, hozzáadjuk a citrom levét és kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk.
  4. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük, felmelegítjük (de nem forraljuk!), kihűtjük és beledolgozzuk a krémsajtos alaphoz.
  5. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, ezt követően kissé kihűtjük. A csokoládét is beledolgozzuk a krémsajtos alapba, majd a kemény habbá vert habtejszínt is beleforgatjuk.
  6. A díszítésnek szánt kekszet felaprítjuk.
  7. A krém 1/3 részét a kekszes alapra tesszük, megszórjuk a felaprított Oreo keksszel, lefedjük a maradék krémmel. A krémet elegyengetjük, legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A tetejét Oreo keksszel és reszelt csokoládéval díszítjük. Jó étvágyat!