TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Óriás tócsni
Óriás tócsni
Recept Óriás tócsni
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kiadós, ütős, fűszeres, finom! Ez az óriás tócsni, ami tökletesen lepirtott és ízesített csirkehússal és fokhagymás zödségekkel van töltve. Ízlés szerint akár reszelt sajttal is megszórhatjuk. A töltött tócsni a család minden tagját le tudja venni a lábáról! Férjem egyenesen imádja, és még csípős szósszal is alaposan meglocsolja. Hiába, ízlések és pofonok :)

Spidergirl    ·   10.5.2020

Óriás tócsni

Kiadós, ütős, fűszeres, finom! Ez az óriás tócsni, ami tökletesen lepirtott és ízesített csirkehússal és fokhagymás zödségekkel van töltve. Ízlés szerint akár reszelt sajttal is megszórhatjuk. A töltött tócsni a család minden tagját le tudja venni a lábáról! Férjem egyenesen imádja, és még csípős szósszal is alaposan meglocsolja. Hiába, ízlések és pofonok :)

Alapanyagok

Tócsnihoz

1-2 db
tojás
15 dkg
liszt
15 dkg
tejföl
1 kg
burgonya
pici

Töltelékhez

0.5 kg
csirkemellfilé
2-3 dkg
gyros fűszerkeverék
olaj

Zöldségek és az öntethez

1 db
paprika
1 db
paradicsom
1-2 gerezd
fokhagyma
1 fej
lilahagyma
1-2 dl
tejföl
1 db
uborka
1-2 levél
saláta
pici
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Megmossuk és kockákra vágjuk a húst, majd egy edénybe téve öntünk rá kevés olajat, megszórjuk gyros porral és összekeverve pár órára félrerakjuk, akár a hűtőbe is rakhatjuk.
  2. Addig meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát, majd tálba téve hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a tejfölt, megsózzuk és jól összekeverjük. Ha nem elég sűrű, rakjunk még bele lisztet.
  3. Serpenyőben felforrósítunk olajat és kanállal szaggatunk bele a tócsniból, majd el is lapítjuk. Én palacsinta sütőben csináltam. Mindig forró legyen az olaj, különben megszívja magát. Papirtörlön picit leitatjuk róla az olajat.
  4. A gyros húst kis olajon kevés vízzel megpirítjuk egy serpenyőben, de ha van wok sütőnk, akkor víz nélkül is lepiríthatjuk.
    A tejfölt egy tálban ízlés szerint összekeverjük pucolt és zúzott fokhagymával. Sózzuk, majd beleforgatjuk a megmosott és apróra vágott zöldségeket - a saláta kivételével.
  5. Összeállítása: tányérra rakunk egy tócsnit. Az egyik felére rakunk egy salátalevelet, majd erre halmozzuk a húst, a fokhagymás-tejfölös zöldségeket, félbe hajtjuk és még melegen tálaljuk.
  6. Ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása