Óriás tócsni

Kiadós, ütős, fűszeres, finom! Ez az óriás tócsni, ami tökletesen lepirtott és ízesített csirkehússal és fokhagymás zödségekkel van töltve. Ízlés szerint akár reszelt sajttal is megszórhatjuk. A töltött tócsni a család minden tagját le tudja venni a lábáról! Férjem egyenesen imádja, és még csípős szósszal is alaposan meglocsolja. Hiába, ízlések és pofonok :)

Hozzáadta:, 10.5.2020
Kategória: Főételek, Tócsnik
Recept Óriás tócsni

Hozzávalók

Tócsnihoz
1-2 dbtojás
15 dkgliszt
15 dkgtejföl
1 kgburgonya
pici
Töltelékhez
0.5 kgcsirkemellfilé
2-3 dkggyros fűszerkeverék
olaj
Zöldségek és az öntethez
1 dbpaprika
1 dbparadicsom
1-2 gerezdfokhagyma
1 fejlilahagyma
1-2 dltejföl
1 dbuborka
1-2 levélsaláta
pici

Elkészítés menete

  1. Megmossuk és kockákra vágjuk a húst, majd egy edénybe téve öntünk rá kevés olajat, megszórjuk gyros porral és összekeverve pár órára félrerakjuk, akár a hűtőbe is rakhatjuk.
  2. Addig meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát, majd tálba téve hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a tejfölt, megsózzuk és jól összekeverjük. Ha nem elég sűrű, rakjunk még bele lisztet.
  3. Serpenyőben felforrósítunk olajat és kanállal szaggatunk bele a tócsniból, majd el is lapítjuk. Én palacsinta sütőben csináltam. Mindig forró legyen az olaj, különben megszívja magát. Papirtörlön picit leitatjuk róla az olajat.
  4. A gyros húst kis olajon kevés vízzel megpirítjuk egy serpenyőben, de ha van wok sütőnk, akkor víz nélkül is lepiríthatjuk.
    A tejfölt egy tálban ízlés szerint összekeverjük pucolt és zúzott fokhagymával. Sózzuk, majd beleforgatjuk a megmosott és apróra vágott zöldségeket - a saláta kivételével.
  5. Összeállítása: tányérra rakunk egy tócsnit. Az egyik felére rakunk egy salátalevelet, majd erre halmozzuk a húst, a fokhagymás-tejfölös zöldségeket, félbe hajtjuk és még melegen tálaljuk.
  6. Ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk.