Ostyalap rolád

Fantasztikus desszert, amit még sütni sem kell! A diós rolád diós és kókuszos töltelék, banánnal, amit a meleg tölteléktől megpuhult ostyalapba csavarunk. A kész desszertet alufóliába csomagoljuk, pár órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kedvünkre díszítjük. Nagyon frissítő, nagyon finom, és nagyon egyszerű! Akár csokiöntettel, vagy akár krémmel bevonva is tálalhatjuk. Nálunk nagy kedvenc!

Recept Ostyalap rolád

Hozzávalók

Diós töltelék:
100 gkristálycukor
175 mltej
130 gdarált dió
Kókuszos töltelék:
150 gkristálycukor
150 gvaj
6 ev. kanálvíz
70 gtejpor
200 gkókuszreszelék
Szükségünk lesz még:
1 dbostyalap
2 dbbanán

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A diós töltelékhez a cukrot karamellizáljuk.
  2. A karamellizált cukrot levesszük a tűzről, óvatosan felöntjük a tejjel, majd visszatesszük a tűzre. Pár másodpercig együtt főzzük, addig, amíg a tej és a karamell el nem keveredik.
  3. Hozzáadjuk a diót, elkeverjük és levesszük a tűzről. Amíg a diós töltelék pihen és a dió felszívja a nedvességet, elkészítjük a másik tölteléket.
  4. A vajat, a vizet és a vajat edénybe tesszük és felforraljuk. Pár percig együtt főzzük.
  5. Az edényt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sűrített tejet és eldolgozzuk.
  6. Utolsó lépésben hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  7. Az ostyalapra rátesszük a diós tölteléket, elegyengetjük.
  8. A diós töltelékre rátesszük a kókuszos tölteléket, ezt is elsimítjuk.
  9. A szélére rátesszük a banánt, majd felcsavarjuk. Ügyeljünk arra, hogy a töltelékek még melegek legyenek, így az ostya megpuhul és könnyebb lesz felcsavarni.
  10. A roládot alufóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük. A kihűlt roládot kedvünkre díszítjük. Jó étvágyat!