Ostyalap rolád

Fantasztikus desszert, amit még sütni sem kell! A diós rolád diós és kókuszos töltelék, banánnal, amit a meleg tölteléktől megpuhult ostyalapba csavarunk. A kész desszertet alufóliába csomagoljuk, pár órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kedvünkre díszítjük. Nagyon frissítő, nagyon finom, és nagyon egyszerű! Akár csokiöntettel, vagy akár krémmel bevonva is tálalhatjuk. Nálunk nagy kedvenc!

Hozzáadta:, 6.11.2017
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek
Előkészítési idő:
Recept Ostyalap rolád

Hozzávalók

Diós töltelék:
100 gkristálycukor
175 mltej
130 gdarált dió
Kókuszos töltelék:
150 gkristálycukor
150 gvaj
6 ev. kanálvíz
70 gtejpor
200 gkókuszreszelék
Szükségünk lesz még:
1 dbostyalap
2 dbbanán

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A diós töltelékhez a cukrot karamellizáljuk.
  2. A karamellizált cukrot levesszük a tűzről, óvatosan felöntjük a tejjel, majd visszatesszük a tűzre. Pár másodpercig együtt főzzük, addig, amíg a tej és a karamell el nem keveredik.
  3. Hozzáadjuk a diót, elkeverjük és levesszük a tűzről. Amíg a diós töltelék pihen és a dió felszívja a nedvességet, elkészítjük a másik tölteléket.
  4. A vajat, a vizet és a vajat edénybe tesszük és felforraljuk. Pár percig együtt főzzük.
  5. Az edényt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sűrített tejet és eldolgozzuk.
  6. Utolsó lépésben hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  7. Az ostyalapra rátesszük a diós tölteléket, elegyengetjük.
  8. A diós töltelékre rátesszük a kókuszos tölteléket, ezt is elsimítjuk.
  9. A szélére rátesszük a banánt, majd felcsavarjuk. Ügyeljünk arra, hogy a töltelékek még melegek legyenek, így az ostya megpuhul és könnyebb lesz felcsavarni.
  10. A roládot alufóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük. A kihűlt roládot kedvünkre díszítjük. Jó étvágyat!