Ostyarolád kókuszos-karamellás töltelékkel, sütés nélkül

Az elkészítése extrém gyors. Amíg a kétféle töltelék készült, addig az ostyalapot nedves kendőn pihentettem, így a végén megpuhult és sokkal könnyebb volt feltekerni. A felcsavart tekercset hűtőszekrénybe tettem, majd kb. centiméter vastag szeletekre vágtam. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

1 dbostyalap tortához

Karamellás töltelék:

100 gkristálycukor
200 mlvíz
260 gháztartási keksz

Kókuszos töltelék:

100 gkristálycukor
3 ev. kanálvíz
100 gvaj
100 gtejpor
100 gkókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az ostyalapot nedves kendőre tesszük és addig pihentetjük rajta, amíg el nem készítjük a tölteléket. A lap megpuhul, könnyebb lesz felcsavarni.
  2. A kristálycukrot edénybe tesszük, feltesszük tűzre és karamellt készítünk. Amikor a karamell már elkészült, hozzáadjuk a vizet. Legyünk nagyon óvatosak! Amint vízzel érintkezik, elkezd „köpködni” és senki sem szeretné magát megégetni! A karamell a vízben feloldódik. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a porrá tört kekszet és elkeverjük. Még amíg forró, rákenjük az ostyalapra, elegyengetjük.
  3. A kókuszos töltelékhez a vizet a cukorral és vajjal edénybe tesszük, kis lángon melegíteni kezdjük és addig keverjük, amíg a vaj és cukor is fel nem oldódik. Ezután levesszük a lángról, beledolgozzuk a tejport és a kókuszreszeléket. Ez kerül a karamellás krémre, óvatosan rákenjük és elegyengetjük. A krémes ostyalapot felcsavarjuk, alufóliába vagy háztartási fóliába csomagoljuk.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután jól lehűlt, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás