TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Ostyarudak sütés nélkül, csokiba mártva
Ostyarudak sütés nélkül, csokiba mártva
Recept Ostyarudak sütés nélkül, csokiba mártva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az ostyarudakat mogyorós töltelékkel töltöttem, majd a végén csokiba mártottam. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   11.7.2021

Ostyarudak sütés nélkül, csokiba mártva

Az ostyarudakat mogyorós töltelékkel töltöttem, majd a végén csokiba mártottam. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2 db
tojás
80 g
kristálycukor
100 g
étcsokoládé
60 g
vaj
100 g
darált mogyoró
2 db
ostyalap

Öntet:

100 g
csokoládé
2 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
  1. A tojássárgát a cukorral gőz felett habbá verjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a darált mogyorót. Pár percig kevergetjük, majd amikor már egységes masszát kaptunk, levesszük a lángról. Hozzáadjuk a vajat és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Óvatosan elkeverjük. Kihűtjük.
  2. Az ostyalapot nedves, forró kendőre tesszük (a kendőt vagy rongyot forró vízbe mártjuk, alaposan kicsavarjuk). Amikor az ostya már megpuhult, rátesszük a mogyorós-csokis tölteléket. Felcsavarjuk, majd miután megkötött, felszeleteljük.
  3. A csokit az olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd a kapott kis ostyarudak mindkét végét ebbe a csokiba mártjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása