Ostyarudak sütés nélkül, csokiba mártva

Recept Ostyarudak sütés nélkül, csokiba mártva
KÜLDÖTT KÉPEK

Az ostyarudakat mogyorós töltelékkel töltöttem, majd a végén csokiba mártottam. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

2 dbtojás
80 gkristálycukor
100 gétcsokoládé
60 gvaj
100 gdarált mogyoró
2 dbostyalap

Öntet:

100 gcsokoládé
2 ev. kanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral gőz felett habbá verjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a darált mogyorót. Pár percig kevergetjük, majd amikor már egységes masszát kaptunk, levesszük a lángról. Hozzáadjuk a vajat és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Óvatosan elkeverjük. Kihűtjük.
  2. Az ostyalapot nedves, forró kendőre tesszük (a kendőt vagy rongyot forró vízbe mártjuk, alaposan kicsavarjuk). Amikor az ostya már megpuhult, rátesszük a mogyorós-csokis tölteléket. Felcsavarjuk, majd miután megkötött, felszeleteljük.
  3. A csokit az olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd a kapott kis ostyarudak mindkét végét ebbe a csokiba mártjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás