Ostyaszelet sütés nélkül – hamis grillázs

Hozzáadta: TopPetra, 26.11.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Sütés nélküli desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha nincs időn karamellt készíteni és klasszikus grillázs szeletet készíteni, akkor nyugodtan ki lehet próbálni ezt az alternatív változatot. Szerintem még finomabb is, mint az eredeti. Érdemes kipróbálni. Szerző: Jaja79
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.11.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Sütés nélküli desszertek
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
2 dbostyalap
Kis üveg lekvár
250 gháztartási keksz
100 mlvíz
100 gkristálycukor
125 gvaj
50 gcsokoládé
1 ev. kanálkakaó
70 gdarált dió
150 gháztartási keksz darálva
1 ev. kanálrumaroma
Díszítéshez:
50 gfehér csokoládé
50 gétcsokoládé
6 ev. kanálhabtejszín
- Az ostyalapokat megkenjük a lekvárral és az egyikre ráteszünk egy réteg kekszet.
- A vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, elkezdjük melegíteni és addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Miután feloldódott, hozzáadjuk a vajat, a kockára tört csokoládét és a kakaót. Jó alaposan eldolgozzuk. Amikor már egységes a keverék, hozzáadjuk a darált diót és a darált kekszet. Rumaromával ízesíthetjük.
- A még forró csokis-kakaós masszát rákenjük az egyik kekszes rétegre, (mindegyik ostyalapra), majd erre még egy réteg keksz kerül. Ezt fedjük le a másik lekváros ostyalappal.
- A csokiöntethez a fehér és étcsokoládét is külön-külön 3 evőkanál habtejszínnel felolvasztjuk és elkeverjük. Ezzel díszítjük az ostyalap tetejét.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS